用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好玩唔玩:小四生被同窗弄傷 需切睾丸
go

好玩唔玩:小四生被同窗弄傷 需切睾丸

小朋友真可憐, 無無謂謂受咁既痛苦、傷害。
為求自保, 家長可怎樣做?
1. 唔用校車, 自己帶。
2. 教呀囝自衛術, 唔知會唔會仲衰! ?
3. 選嚴既學校, 至少呀囝自己乖啲唔會向人動粗。
暫時惗到咁多

好慘!!!
希望每天開心渡過 ;-)

好陰功...

看報紙真係嚇親,點會搞到咁大件事!

應該是被欺凌!那弄傷人的真係要受教訓!
成世人,咁細個,就咁慘!三年後升中一,知道同學係來自那小學,都唔知會唔會驚?

引用:香港經濟日報+|+2013-04-25++小四生被同窗

原帖由 ha8mo 於 13-04-25 發表
香港經濟日報 | 2013-04-25

小四生被同窗弄傷 需切睾丸  
希望佢可以康復!

太過份, 父母有沒有教小朋友, 我家小朋友自小已教他要尊重別人身體, 又要保護自己身體, 我睇到, 都好可怕, 如此惡行

回覆:ha8mo 的帖子

真心希望小朋友心理同生理都快d康復

希望小朋友早日康復

回覆:evasoeeyy 的帖子

睇見好心痛

回覆:好玩唔玩:小四生被同窗弄傷 需切睾丸

回覆:好玩唔玩:小四生被同窗弄傷 需切睾丸

男仔小學玩互奄好平常,只不過玩大左

發生這種事固然可怕, 但看完各報紙報導, 真是百個問號,

1.校方說事發時受害人沒叫痛,有無可能呀?  明顯學校想推卸責任. 蘋果日報就說孩子當時痛入心.

2.校車有無保母呀? 嚴重傷害他人身體, 完全當無事?

3.受害人翌日到聯合看醫生,懷疑尿道炎,食藥三日後複檢. 什麼? 懷疑尿道炎? 立即做尿常規, 再種菌, 是常識吧.  聯合的是什麼垃圾醫生?

4.施暴者已不是第一次扭人下體. 那學校不理? 其他同學啞忍? 知情家長又不投訴? 即使不發生意外, 這種下流行為怎能容忍?

5....

太多太多問號, 真係無野講 .

引用:Quote:tutik+發表於+13-4-25+13:52+小朋友

原帖由 awah112 於 13-04-25 發表
2.
唔坐校車逃避?若學校有人打人唔通又唔返學咩?最有效的方法是對暴力行為零容忍。知道有問題要對學校企硬,要佢解決,不要以為事不關己。

戴護陰。

吾一定係欺凌,有份報紙話兩個小朋友係friends,可以小朋友無情力玩出禍。

而家營養好,小朋友體能和智能吾成正比,有時見到d女仔初小已經好少女,但心智仍然好BB,家長真係要好小心教,同埋𥄫實。

引用:吾一定係欺凌,有份報紙話兩個小朋友係frie

原帖由 Jane1983 於 13-04-25 發表
吾一定係欺凌,有份報紙話兩個小朋友係friends,可以小朋友無情力玩出禍。

而家營養好,小朋友體能和智能 ...