用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 BPS 庇理羅士家長交流區
樓主: jackie-chu
go

BPS 庇理羅士家長交流區  

多謝大家的分享, 15/07 那天撞期去唔到, 所以....

家長會有講書單上價錢有誤.

ISBN &價錢 $69 都係OXFORD 比的, 天XX有95折 @$65.60

書店係唔多願意咁, 不過OXFORD 係叫我搵天XX訂的.  因為我其他書都係果度訂, 所以就訂埋, 唔想要去唔同地方攞書. 其實有ISBN 我相信有其他書店都訂到的.  另如大家有係天XX 訂, 可以在網上看到status.

YiuYiuMaMa  唔該晒!  發表於 14-7-22 17:07
slowmemame    多謝曬!  發表於 14-7-21 18:40

自費的bridging course 出咗name list 喇)))))))))

QQ_PAPA  Thanks  發表於 14-7-24 12:50
slowmemame     謝謝!   發表於 14-7-23 21:31

回覆:Winwin1223 的帖子

Many thanks Yiu Yiu Ma Ma!

回覆:BPS 庇理羅士家長交流區

各位中一家長,請問大家中史書買了第二版還是第三版?

回覆 yi 的帖子

跟書單買了第二版呀,你呢?
書單錯咗??

回覆:slowmemame 的帖子

我還未買。書局說出了第三版。
是否應跟書單?

回覆 yi 的帖子

yi, 我已跟書單買了中一,中二第二版啊  

還有integrated science, 買時書店話沒有包DVD 及Answer book, 請問你地是否有包括DVD 及Answer book?

沒有。dvd及ans bk 將於開學後送往學校,又或者予以密碼,自己下載。

slowmemame  謝謝你哦!  發表於 14-8-7 17:48

中文一上出咗喇))))))))))))

YiuYiuMaMa 發表於 14-7-28 15:07
中文一上出咗喇))))))))))))

YiuYiuMaMa, 謝謝你  

請問你中史書買了第二版還是第三版?

YiuYiuMaMa  用舊書,第二板  發表於 14-7-28 18:20

想請教往年係來自軒上的女生,在bps讀得如何呢?謝謝!

我家小姐超想快些番學

Update 下, 網站訂的Windwill 已收到. 天XX 網上查詢顯示中文一下& Eng lit 的 Christmas Carol 已訂到, 現在還欠geog wb & Canterville Ghost.

仲有中史我都跟書單買左第二版, 以免到時上堂時頁數不同. 有些書店的分店只有第三版, 但可以問職員哪間店有第二版再去買 (我都係問左專誠去尖沙咀先買到第二版).

你地小朋友有無返 bridging course? 阿女話d 老師都 nice and she make some more friends already.

悠然 發表於 14-8-7 11:15
Update 下, 網站訂的Windwill 已收到. 天XX 網上查詢顯示中文一下& Eng lit 的 Christmas Carol 已訂到, 現 ...

悠然,謝謝你的update。  最終我在另一間天XX訂了eng lit 那兩本書。
我女都有上bridging course,但只上一節bridging course,我想佢上她最弱的中文,但阿女卻堅持她最喜歡的英文!!  她也說老師好nice,好有趣!

你囡囡是否上哂中英數?

大家好。小女有幸今年F.1加入BPS,多多指教。請問是怎樣分班呢?

slowmemame  你好,以後請多多交流啊!   發表於 14-8-9 09:01

引用:大家好。小女有幸今年F.1加入BPS,多多指教

原帖由 Cocoyim2014 於 14-08-08 發表
大家好。小女有幸今年F.1加入BPS,多多指教。請問是怎樣分班呢?
冇精英班,平均分4班。但中英數會按能力分5組上堂。

pris626 發表於 14-8-8 14:26
冇精英班,平均分4班。但中英數會按能力分5組上堂。

請問5組中,是否有分那一組是中強,那一組是英强或數強?  或者是中英數各分5組?

根據剛過的學年,中強的組别是C1,英強的是E5,數強的是M1/M2

回覆:linglingba 的帖子

下學期會根據學生的上學期中,英和數考試成績再次調組的

NAMNAM媽媽  多謝你上黎報料呀   發表於 14-8-9 11:59
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊