用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!
樓主: jackie-chu
go

有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!

醒目開學勳章 王國長老

引用:係囉,唔明点解學校只係可以比一間校服商人

原帖由 jackie-chu 於 13-04-25 發表
係囉,唔明点解學校只係可以比一間校服商人揀?咁樣座定粒六法,鬼有進步咩!!

...
教署規定一定要投標(雖然無話價低者得);我地以前有兩個,後來招標時有公司話如吾係sole supplier就吾接,費事做晒貨無人買(一間都好多款)

醒目開學勳章

引用:個POST仲O係度.....+http://www.baby-kingd

原帖由 Charlotte_mom 於 13-04-25 發表
個POST仲O係度.....
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6601727&extra=&page=1 ...
無左wor個post

醒目開學勳章 王國長老

手機版EK同BK唔"通"架, 要用電腦至識跳過去

我買過一件冬天恤衫, 著左一日咋, 個嘜頭就爛左

回覆:有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!

新買條校服裙,啱啱個裙扣又爛咗!

王國會長

回覆:jackie-chu 的帖子

我暫時ok,只是運動褲穿了,不知是否常踢波。

好易甩色架!:;pppp:

回復 etK@n 的帖子

最衰無恤衫校章,如果唔係就連白恤衫都唔益佢!

係咪可以買一件之後, 再換恤衫時, 剪出黎用呢?  
我記得我讀小學時, 學校恤衫冇校章架, 要去校務處買縫上去, 通常兩件恤衫, 入學就買2個章, 用足5-6年到畢業。中學都好似係噤架~
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

回覆:jackie-chu 的帖子

老字號wor但係

我個女間學校都淨係用豐昌順校服一間,上年加入埋維多x亞兩間一齊做,學校話想俾家長多一個選擇wo!不過見到d家長比較完之後都係去豐昌順買(包括我自己),豐昌順d質料唔係話最好,但維多x亞仲差啦

沙律媽  agree  發表於 13-5-31 15:59

我地間學校既校服又咪係佢度罝,得佢同維記,又係一樣起晒毛粒。個樣仲衰到話我地間校服係佢地做開當中最平既。我心諗,我揀學校好唔好者,好咪得囉,使鬼仲理埋佢校服平:;pppp:

豐昌順真係好差﹗
我仔已經唔多運動,條冬季運動褲,一個月就穿左要買過