用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!
go

有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!

如題!

回覆:jackie-chu 的帖子

有,同意,唔掂

醒目開學勳章 王國長老

回覆:有冇家長覺得豐昌順啲校服好唔掂!

用料太平,價錢又平。我地學校曾經招標佢有入標,但料太曳,已經有辦叫佢照做都咁,平都無用啦(當時家長用緊幾錢買佢又吾係吾知),吾敢揀費事家長鬧

校服質素差唔在講,我女要買條樂隊裙,好彩我醒目浸咗先洗,点知每次手洗,每次都嚴重脱色未停過,打去投訴,佢話佢呢隻料係要for乾洗喎!!??咁都得?超唔掂!

豐昌順ok喎,反而維多利亞唔係好得,料子很漿、很硬。
...

回覆:Charlotte_mom 的帖子

你講得岩,d料真係唔得,價錢,我都唔覺佢特別平,所以,如果唔係學校特別指定,我會去金x買恤衫,我覺得d料好d

我覺得一分銀兩一分貨,我OK架

醒目開學勳章 王國長老

引用:你講得岩,d料真係唔得,價錢,我都唔覺佢

原帖由 k_wong7 於 13-04-24 發表
你講得岩,d料真係唔得,價錢,我都唔覺佢特別平,所以,如果唔係學校特別指定,我會去金x買恤衫,我覺得d ...
我地小學就用金x,相比幾年前,見到料都薄左。不過豐昌順件貨辦仲薄!價錢係俾金x平一大截,不過寧願揀間貴。而家中學用若x,又係吾掂,條褲著左2,3個禮拜縮左兩吋,激到我嘔血

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+k_wong7+於+13-04-24+發表你

原帖由 Charlotte_mom 於 13-04-25 發表
我地小學就用金x,相比幾年前,見到料都薄左。不過豐昌順件貨辦仲薄!價錢係俾金x平一大截,不過寧願揀間貴 ...
若*還衰啦,我拿個仔條運動褲對比,小一同小四的料差幾遠,溥到似夏天長褲

不過好難怪佢地,依家又要就價錢,未用平料law, 小朋友大得快,一套校服可能著一至兩年,有好多家長都不想甘貴買

好小好似我女甘,一套校服著三年都不駛換

咁我另願比貴啲,但要質素好啲,其實貴買平着姐,校服其實真係最低着,一個星期着足5日!

醒目開學勳章 王國長老

CrabPincers 發表於 13-4-25 09:31
若*還衰啦,我拿個仔條運動褲對比,小一同小四的料差幾遠,溥到似夏天長褲

不過好難怪佢地,依家又要就價 ...

我都知換得快, 都唔駛3星期買條新掛? 真係激到我!!!! 條褲我自己親手改, 我有本事成件衫車出黎點會唔識改褲腳丫, 3星期咋, 一個月都未夠, 我女著上身吊腳2吋, 核突到爆, 我又唔甘心買過, 自己駁長隻腳, 我女而家成日話希望快D換季可以買過條新呀

醒目開學勳章 王國長老

個POST仲O係度.....
http://www.baby-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=1

咁又真係離晒譜.  呢幾年d校服已經成日加價,家長都好重負擔,仲要比d咁差既料,真係好過份

醒目開學勳章

我女學校用 Joseph,著五、六年都是咁靚,無縮水,不過我唔知貴唔貴。

嘩!真係離晒普!咁有冇同學校投訴?

醒目開學勳章 王國長老

REVIEW緊, 成班家長同PTA嘈晒啦緊係.........

我情願俾貴D用金鑰

Charlotte_mom 發表於 13-4-25 12:18
個POST仲O係度.....
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6601727&extra=&page=1 ...
我成日都咁做.........

豐昌順條冬天褲重搞笑,洗濕完後見到兩隻褲腳唔同色架!
終於返去賣小學褲果間買,雖然係橡根頭但厚度適中,亞仔肥D廋D都得!
最衰無恤衫校章,如果唔係就連白恤衫都唔益佢!

係囉,唔明点解學校只係可以比一間校服商人揀?咁樣座定粒六法,鬼有進步咩!!