用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Wan Chai Band 1邊沿人(仔)
go

Wan Chai Band 1邊沿人(仔)

唉…第三次呈分試失手, 跌落B1尾, 軒下(仔), 請各高人俾出手俾意見, 頭五位大家会點填? 頭3位咁填好唔好? 但第4和第5已經唔識填…
1: 皇仁
2: 聖公會鄧肇堅
3: 高主教
4: ?
5: ?

elbar  或試 4.英皇 5.鄧鏡波   發表於 13-4-22 20:48

引用:唉…第三次呈分試失手,+跌落B1尾,+軒下(仔)

原帖由 hyhome 於 13-04-22 發表
唉…第三次呈分試失手, 跌落B1尾, 軒下(仔), 請各高人俾出手俾意見, 頭五位大家会點填? 頭3位咁填好唔好?  ...
,同(道)中人,再加埋視藝和音樂一向是弱項,到時教育局的區內排名可能仲會跌,真係想喊!

知我者謂我心憂,不知我者謂我何求!

引用:唉…第三次呈分試失手,+跌落B1尾,+軒下(仔)

唉…第三次呈分試失手, 跌落B1尾, 軒下(仔), 請各高人俾出手俾意見, 頭五位大家会點填? 頭3位咁填好唔好?  ...
想問,老師點建議你嘎?

醒目開學勳章 王國長老

聖公會鄧肇堅唔可以排第2啊.......金文泰會唔會穩陣D?
我同事個仔幾年前, 軒上考6X至9X不等, 老師叫佢揀BAND TWO, 我同事唔甘心, 揀金文泰入左

老師建議聖公會鄧肇堅, 但我心大心細想試皇仁  

如果係B1尾,就唔建議皇仁啦,就算入到去,可能都會係入面較弱既一批,對自信心會唔會有影響呢?

如果要穩陣,同意樓上建議金文泰
如果想英中,可以試下張祝珊呀!

引用:如果係B1尾,就唔建議皇仁啦,就算入到去

原帖由 namnamc 於 13-04-22 發表
如果係B1尾,就唔建議皇仁啦,就算入到去,可能都會係入面較弱既一批,對自信心會唔會有影響呢?

如果要 ...
B1尾揀張祝珊唔得喎!

http://i27.photobucket.com/albums/c151/wcchan1027/BD_PARTY

PinPin 發表於 13-4-22 13:17
B1尾揀張祝珊唔得喎!
不好意思!
因為感覺上,比起皇仁易入一點

引用:+本帖最後由+Charlotte_mom+於+13-4-22+09:

原帖由 Charlotte_mom 於 13-04-22 發表

聖公會鄧肇堅唔可以排第2啊.......金文泰會唔會穩陣D? ...
想請教點解鄧肇堅唔好放第二位?
是否第一輪已比人揀哂

引用:老師建議聖公會鄧肇堅,+但我心大心細想試皇

老師建議聖公會鄧肇堅, 但我心大心細想試皇仁
點解要讀軒小?就是為了入皇仁!現在已是Band1,就一定要搏皇仁!免得日後悔恨一世。
不如問一問小朋友和自己,如果入了鄧肇堅會開心嗎?!

回覆:darkbson 的帖子

我想請教,軒下的學生大概幾多名前先係band 1?或者百分比幾多先係band 1?今年只有4班畢業生。

回覆:darkbson 的帖子

坦白講,要填聖公会鄧肇堅做第一志願,真係過唔到自已,努力keep住左咁多年,因一次失手就要放棄,真係唔甘心!
嘅然都係要睇個天,都係要抽band 1,點解唔向上博而要向下博,所以先難揀.

請問鄧.係.BAND 幾?呢間我想了解一下,請各位答一答我!謝謝你們!

另我是今年此小五家長,想跨區考此間!

引用:坦白講,要填聖公会鄧肇堅做第一志願,真係

坦白講,要填聖公会鄧肇堅做第一志願,真係過唔到自已,努力keep住左咁多年,因一次失手就要放棄,真係唔甘 ...

醒目開學勳章 王國長老

回覆:Wan Chai Band 1邊沿人(仔)

鄧肇堅吾好咩?我roommate就係黎自呢間,果時都有好幾個同學一齊入。佢而家係律師喇(先考完會計師牌再由頭考律師)

我明白樓主嘅心情, 絕對唔會話聖公會鄧肇堅唔好, 不過當你有1A同1C揀, 做父母一定係想俾仔女最好嘅,所以都無可口非.
如之前darkbson講, 入軒小大多數都係想入皇仁, 所以有咁嘅想法都好正常!

其實如果真係band 1組別, 乜樓主咁填係唔好咩? 我都想咁排呀!

軒官仔band one 組,我一定試下,

簽名被屏蔽