用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 6歲學羽毛球, 灣仔/銅鑼灣/天后區
樓主: daisy17772
go

6歲學羽毛球, 灣仔/銅鑼灣/天后區

回覆 chrischeung 的帖子

我就係東區跟教練私人的, 一星期一堂, (因為女女已有2日在分區青年軍打羽毛球, 不想太辛苦), 我知教練有小組的, 但詳情我不清楚, 你可以直接問問他, 因為我自己本人覺得,一對一 對我女女會好啲, 所以我沒有找小組了...   稍後PM 你教練資料, 希望幫到你.

P.S. 最緊要教練同小朋友合拍, 你可以到球場看看再試.

回覆 Louisa88 的帖子

好,吾該

不用客氣, 最緊要幫到你, 搵教練俾小朋友仲慘過自已搵工, 因為有啲教練收費又貴, 但自已小朋友吸收唔到所學知識, 我地啲血汗錢就白費了.... 好慘呀...

所以我搵教練都係先靠口碑, 自已實地考察, 再讓小朋友試幾堂, 好的就繼續, 唔好就放棄, 搵個第二個教...

PalFan  大家應該打完個青苖比賽之後入青   發表於 15-5-19 17:17
PalFan  你囡囡考入青年軍真好. 邊區? 之   發表於 15-5-19 17:16

引用:不用客氣,+最緊要幫到你,+搵教練俾小朋友仲

原帖由 Louisa88 於 14-09-05 發表
不用客氣, 最緊要幫到你, 搵教練俾小朋友仲慘過自已搵工, 因為有啲教練收費又貴, 但自已小朋友吸收唔到所學 ...
Hi,記得我嗎?之前跟你傾過的,阿女1月時考青苗唔收,經過一輪苦練9月考完青年軍選拔,幸運地收左啦!非常非常認同揾到一個夾到小朋友嘅教練係幾咁重要

PalFan  好勁. 直入青年軍. 囡囡一定打得   發表於 15-5-19 17:18

回覆 tracyli 的帖子

恭喜你呀! 真係好呀! 我個女都入了分區青年軍呀, 所以搵個好教練真係好緊要, 最緊要 "夾", 幾貴都無用呀! 我都係將自已搵教練心得同其他人分享... 有時搵 "補品"俾自已個小朋友, 都要佢吸收... 否則就浪費了..... 保持聯絡... 我地可能日後係球場比賽見啦.... ! 你女女現年幾歲呀?  

Louisa88 發表於 14-8-11 16:46
回覆 chrischeung 的帖子

我就係東區跟教練私人的, 一星期一堂, (因為女女已有2日在分區青年軍打羽毛球,  ...
可否PM資料我?幾錢堂?謝謝

Louisa88 發表於 14-9-5 10:06
不用客氣, 最緊要幫到你, 搵教練俾小朋友仲慘過自已搵工, 因為有啲教練收費又貴, 但自已小朋友吸收唔到所學 ...
😆有無覺得邊個教練可以介紹?

引用:回覆+tracyli+的帖子 恭喜你呀!+真係好呀!

原帖由 Louisa88 於 14-09-17 發表
回覆 tracyli 的帖子

恭喜你呀! 真係好呀! 我個女都入了分區青年軍呀, 所以搵個好教練真係好緊要, 最緊要  ...
謝謝你!阿囡今年7歲,06年尾尾出世

Louisa88  叻女!  發表於 14-9-22 11:25

5歲可報嗎? 可否給資料我, thx