用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(碧濤) 樂基(碧濤)報喜區
樓主: Princess0083
go

樂基(碧濤)報喜區  

引用:其實我之前係報K1的,但早2日收到+PN+offer

原帖由 applemore 於 13-04-22 發表
其實我之前係報K1的,但早2日收到 PN offer (int class)...但我都冇去過briefing...真係有少少唔明。BTW... ...
可能出錯,你打去confirm,我之前有類似情況。

係唔係收既都係之前WAITING既小朋友呢?

引用:其實我之前係報K1的,但早2日收到+PN+offer

原帖由 applemore 於 13-04-22 發表
其實我之前係報K1的,但早2日收到 PN offer (int class)...但我都冇去過briefing...真係有少少唔明。BTW... ...
會晤會有個同名同姓小朋友呀~~~

回覆:樂基(碧濤)報喜區

我地有K2 插班offer! 有冇其他K2 同學仔?

裝修後,有毒物質如甲醛等有機短 暫仍釋出,可能對幼兒有不良影響。大家點睇呢?上年火炭Joyful 新校開放日,有家長帶左個度甲醛錶,超好多呢!

樂基會唔會收N班插班生架? 最慘上年唔知碧濤有分校MISS左!

引用:樂基會唔會收N班插班生架?+最慘上年唔知碧

以今年派位情況, 本來考到sc. kv o既都未必放位...入女拔有4%...crazy..

mimwing 發表於 13-4-22 10:58
以今年派位情況, 本來考到sc. kv o既都未必放位...入女拔有4%...crazy..

學校入面有張貼! 要考既學校:
40% 入名私or 直資,(4% 英華,4% DGJS, 4% 陳守仁,3%CKY,培橋8%,WKF 6% ,KYS 2%, 九龍塘宣小2%,其餘各1% 入:st Paul's boys, DBD, st margarets ,音小,啟基,st joe,真光,啟思等等);
30% 入一線津小(15% 培基,10%呂小,and st mary's, maryknoll, Marymount , DPS,協恩),
30% 入沙田普通津小eg 沙田官小、主風、保良局蕭小等

Thats why I choose HKPS(Ascot)!

Hochit 發表於 13-4-22 09:04
裝修後,有毒物質如甲醛等有機短 暫仍釋出,可能對幼兒有不良影響。大家點睇呢?上年火炭Joyful 新校開放日 ...
你竟然記得我, 勁, 其實到收左我個仔, 不過我都要Check左先, 因為如果高過安全標準, 好危險, 我有議器, 到時check左先算, 畢竟新校,如果話無, 扼你, 有d野, 唔係開窗就可以吹走 , 如果真係太高, 唔讀喇 >_<

我行過見到好似還未開始內部裝修

回覆:babyboxoftoys 的帖子

咁你會幾時去check 呢?

回復 Hochit 的帖子

其實而家唔入得去住, 仲未裝修好, 我遲d會問校長, 不過有另一間收左亞仔, 所以我地都好放心

My daughter, Dec2010, join 315 session,  pn international  am

My daughter, 2010 Jul. PN anglo chinese AM

回復 hkvbcc 的帖子

2010 bb, why offer PN? Not K1?

回覆:BB324 的帖子

Hahaha... Aiya, sorry... Typo! My gal should be 2011 Jul BB

回復 hkvbcc 的帖子

Btw, may I know if u have 2nd in??? Anyway, congrats !!

because she was born in Dec... she will be too small if she studies in K1 in coming september....so i choose to be a big big girl

回覆:BB324 的帖子

Yup