用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學國際音標
go

學國際音標 [複製鏈接]

請問有冇家長子女學繄國際音標?邊到學好?唔該哂。
   0    0    0    0

回覆:學國際音標

早幾年我同阿仔喺旺角國際語音學會學,都幾好㗎。你上網search"國際語音學會",應該會搵到資料。

1773 發表於 13-4-17 19:41
早幾年我同阿仔喺旺角國際語音學會學,都幾好㗎。你上網search"國際語音學會",應該會搵到資料。

...
唔該哂你,上網睇過有規模既都好似得二間,你介紹既係其中一間,不過佢地署假先開班,唔知有冇的平日可以學呢?

回覆:學國際音標

我記得以前好多班㗎。你可以打去問下啦!

問左,係得暑假先開班。

有没有聴個NEE間? PRIME ENGLISH,在MONGKOK&WANCHAI都有的、有幾個CENTRE. 我是選択晩上的&星期6下午的班、所以大部分都是上班一属、BUT間中也有年軽人的。 有書有CD,真的有心有興趣、一定学到、老師都是NEAR NATIVE的、所以我覚得可以推薦。 除了IPA、可継続讀LISTENING、GRAMMAR等等。 不過讀IPA要有心理準備、有点BORING架、但我対発音非常有興趣、是発音「痴」一名、所以就讀得非常開心。 選択老師時(不同班OR時間、有不同老師)、我建議選択女性、因讀音比較清楚、我在這個CENTRE讀了一段時間、遇過2個男老師、5個女老師、整体都是女的比較好。 他門有免費講座的、聴聴無妨、但聴完之後有人会SELL D COURSE,所以父母応該同行、不過5算HARDSELL、不想讀、完全没有HARD FEELING。 我聴了免費講座後、就是被講者的発音迷住了、馬上報左名(^-^).
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 13-4-18 09:23
有没有聴個NEE間? PRIME ENGLISH,在MONGKOK&WANCHAI都有的、有幾個CENTRE. 我是選択晩上的&星期6下午 ...
唔該哂你的資料,我會去看看的,謝謝!

有冇教高小,學費幾多呢?

回復 yingyee 的帖子

我去的是成人班、其他有無就不清楚、打去問下羆。
Mighty
自分に負けるな!!

引用:+本帖最後由+Mighty+於+13-4-18+04:26+編輯

原帖由 Mighty 於 13-04-18 發表

有没有聴個NEE間? PRIME ENGLISH,在MONGKOK&WANCHAI都有的 ...
Hi Mighty 你寫的資料好詳細、但請問平時有沒有小朋友班學、或只在暑期班才有?亦話只得成人班?謝謝!

対不起、因我只是参加過成人班、但有中学生去的、再YOUNG 的小朋友就不知道了。
Mighty
自分に負けるな!!
‹ 上一主題|下一主題