用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 $2000左右既小提琴
樓主: xanax1mg
go

$2000左右既小提琴 [複製鏈接]

回覆:小伊 的帖子

無辦法啦,兩千蚊筆直,又要聲靚,又要大聲,似乎無乜可能喎!

xanax1mg 發表於 13-4-16 22:09
因為小朋友要換1/2琴, 有無D牌子係第日可以賣返出去KA
有無人可幫你揀琴?又或者小朋友識唔識聽邊隻琴佢鍾意多些?如果都係NO的話,就不如搵些可以trade in的琴,好多間舖頭都有的。

有時唔一定貴些就好些,揀琴好似好深奧咁。如果有朋友讓給你可能會好些。老師有沒有學生要放琴?

我自己因為唔識揀,所以只係去舖頭叫囝囝拉幾下,兩人一齊聽過D聲無乜大問題就算。

配返套好弦,效果好大。
for every one criticism, three positives must be given.

去 Hong Kong Strings買啦, 一年保養, 售後服務一流,  我對上一次(過左保養期)攞個琴去整個老闆仲唔收錢添, 最重要係佢哋可以trade in啲琴。

如果Trade in 是最大的關注,那很多家都會有.....
對我來說setting最重要,同一琴和弓,可以得大差別,功力差別....
這個價位,自然是大陸琴。。。。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:$2000左右既小提琴

我推薦sxlx string 最低series,啱你budget, 質數唔差,日後可trade in. 我上星期都買咗隻!之後比老師睇,佢話好okay!

‹ 上一主題|下一主題