用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 深水埗德貞幼稚園 VS 美孚地利亞英文小學暨幼稚園 ...
go

深水埗德貞幼稚園 VS 美孚地利亞英文小學暨幼稚園 [複製鏈接]

家住基隆街(石硤尾街)

這兩間幼稚園,邊間好d?德貞得半日班,應該係中英文幼稚園,地幼k1係半日,k2k3就係全日,全英文幼稚園,邊一間好呢?求意見求交流,有讀過既家長傾下

1    0    0    0

回覆:hkwzy 的帖子

地幼 有朋友讀緊 不錯既學校

四間學校地幼得分最低呢度點解地幼評價吾高http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolCompare?entityids=5115,5651,5734,5823

德貞幼稚園 vs 又一村學校 vs 地利亞英文小學暨幼稚園 vs 崇真小學暨幼稚園
學術                                

9.0                                 分

5.5                                 分

6.0                                 分

5.5                                 分

德貞幼稚園 vs 又一村學校 vs 地利亞英文小學暨幼稚園 vs 崇真小學暨幼稚園
校舍 9.0 分   9.0 分  10.0 分  5.0 分

師資 9.0 分  10.0 分  7.5 分  7.0 分

回覆:深水埗德貞幼稚園 VS 美孚地利亞英文小學暨幼稚園

4間我都去過,4間都各有好壞喎!都係嗰句啦,人哋話邊間好,唔代表啱你,要揀最適合自己個小朋友嘅

回覆:深水埗德貞幼稚園 VS 美孚地利亞英文小學暨幼稚園

地幼我小朋友讀緊,佢係英文幼稚園但中英文都各佔一半,要唔介意多南亞小朋友,因為都佔大部份的,他們比較活潑的。

小朋友讀緊 K3, 出年升地小P1.
校長和教國語老師讚過我仔仔國語講得好好, 開心死我.
我的小朋友不是說得好流利, 但發音聽得出好準, 好好聽.
英文幼稚園都教得出小朋友講標準國語, beyond expectation!.
英文更加無complaint. 老師真的有heart. 小朋友成日要我帶佢去老師屋企玩.

讚成地幼是一個不錯的幼稚園,我兩兒子也在此校畢業

濼晴 發表於 13-4-12 06:31
地幼 有朋友讀緊 不錯既學校

請問你朋友會唔會讀埋它的小學呢?

駿熙媽媽 發表於 13-5-8 10:06
地幼,我去過地幼面試,感覺唔錯
雖然配套差d,但老師有愛心,包容性大d
德貞 要唔介意多強國小朋友,唔係一般 ...

請問你朋友會唔會讀埋它的小學呢?

回復 peppep2012 的帖子

讀梗
‹ 上一主題|下一主題