用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2013年升中 khmama對各區英中學額分析(巳更新)+各區學生 ...
樓主: redkoni
go

2013年升中 khmama對各區英中學額分析(巳更新)+各區學生人數   [複製鏈接]

謝謝您呀!

回復 redkoni 的帖子

係噃. 呢個係小六學生既breakdown. 如果放埋中一學額(減派前)就更正.

真太好!唔該曬呀!!

khmama 發表於 13-4-11 23:23

係噃. 呢個係小六學生既breakdown. 如果放埋中一學額(減派前)就更正. ...
khmama,咁重要嘅雙指標,我梗係留番等你老人家出手啦,我晨早都講咗我係跟你學師嘅,好多心急家長都等緊你呀!

chun媽  yes, yes  發表於 13-4-12 11:27
1   2   3   6  8

回覆:redkoni 的帖子

我想知西貢有什麼私立學校得1位小六學生?

林嬌嬌 發表於 13-4-11 23:38
係呀,我最初仲以為培生搬咗去西貢添,我都好奇想問吓吳克儉局長。
1   2   3   6  8

To: Khmama, 好心急想知今年葵青區Band 1位夠唔夠分?

redkoni兄, 唔使咁客氣呀, 我都極佩服你可以咁有系統寫升中點滴, 我就真係冇呢個耐性. 下面係調整後既band1人數, 另外都跟每間英中既派位方案調整咗個學額.

校網

2012/13 B1人數

2013英中學額

中西區

灣仔區

東區

南區

油尖旺

深水埗*

九龍城

黃大仙

觀塘

西貢

沙田#

大埔

北區

元朗

屯門

荃灣

葵青

離島

總數

* 假設兩間降BAND英中各開一班中文班
# 體藝不計算在內

redkoni  殿堂級大師出手果然快靚正!  發表於 13-4-12 00:16

redkoni + knmama 雙劍合璧.....厲害!

redkoni  ANChan兄,相比你和khmama,吾道甘拜下風,受惠者不孤!  發表於 13-4-12 00:25
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

林嬌嬌 發表於 13-4-11 23:38
西貢得一間私立全日制學校,學生大部份由自己小學升上中學。

http://www.hkaa.edu.hk/en/admission/apply-to-primary-section.html
:verycold: :verycold: :verycold:

蒲了EK幾年, 自己睇多過寫。今天有幸睇到幾個勁人係樹分享, 仲要新鮮出爐。再一次多謝Khama, redkoni, ANChan59, ohnono 過去、現在及將來的無私分享。真係要比10個like給你們

我明了, 我誤解了另一邊係指中學學位分佈數額作對比...

唔該哂你, 我已經明白哂了
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

khmama 發表於 13-4-12 00:08

redkoni兄, 唔使咁客氣呀, 我都極佩服你可以咁有系統寫升中點滴, 我就真係冇呢個耐性 ...
我想問這B1人數是怎樣計出來的,唔該

CounteSs 發表於 13-4-12 02:05
蒲了EK幾年, 自己睇多過寫。今天有幸睇到幾個勁人係樹分享, 仲要新鮮出爐。再一次多謝Khama, redkoni, ANCh ...

我只蒲了EK兩個多月咋!有幸拜讀到以上幾位好勁有心人提供參考資料,有時覺得你們勤力過返工最近還加上猴子爸,真係盛況空前(不是"剩")!就算俾我蒲多50年都唔荒寫得出!
初時友人隨口噏下叫我,喂去睇睇EK裏面嘅唔知咩red...咩咩(可能她經歷咗上年替囡囡選升中的艱鉅工程,現已失憶,所以甚麼也忘記了)參考下。嘩,一睇,忍唔住笑咗出嚟,攪咩?啲資料、數字詳盡到呢...!後來睇睇下...大部份飛走晒冇睇,只睇最後壓軸嗰幾句"都係講運氣啦"掂晒!立即緩和咗選校為家長帶來嘅沉重壓力,開心架!所以,以上各位有識之士值得被這裏的家長一讚再讚喎,俾人讚應該嘅
期待著你們有態度、有見地的文章!

khmama 發表於 13-4-12 00:08

redkoni兄, 唔使咁客氣呀, 我都極佩服你可以咁有系統寫升中點滴, 我就真係冇呢個耐性 ...

請問 B1人數,英中學額..呢兩個係點計出黎呢? 謝謝.

屯門

我將3519 ÷ 3 = 1173
        3588 ÷ 3 = 1196   
1360係點計出來呢?

題外話, 如我本身住A區, 但小朋友在B區讀書.  咁應該是計入A OR B區? 謝謝!

回復 khmama 的帖子

請指教, 中西區band 2女仔如何選校?

中西區band 2好惨好少位,請指教:

進取型在乙123如何選校?

保守型在乙123如何選校?

引用:題外話,+如我本身住A區,+但小朋友在B區讀書

原帖由 dlh525 於 13-04-12 發表
題外話, 如我本身住A區, 但小朋友在B區讀書.  咁應該是計入A OR B區? 謝謝!
跟就讀小學校网

‹ 上一主題|下一主題