用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問st cat 劍鳴你地會揀邊間?
樓主: peko5
go

請問st cat 劍鳴你地會揀邊間?

回覆:請問st cat 劍鳴你地會揀邊間?

很視乎你對academic的要求,我有朋友讀SC PN但覺得唔掂而去番KM K1. 佢大嗰個之前KM 畢業

引用:SC名氣大。。。。今期八卦雜誌都話蔡XX個女

原帖由 awowo 於 13-04-10 發表
SC名氣大。。。。今期八卦雜誌都話蔡XX個女考名幼衰左, 原來係SC,跟住又話蝦餃仔都係讀SC........
不過, ...
KV都要補中文數學?佢覺得KV的太淺,定係追唔上校內進度,定係一定要科100分?

讀SC想中英數好要出去補就好正常。。

hkspiderman  as I know KV 最多人補英,補英果班小朋友好多又會補埋國語 or/and 數。 SC 果批鍾意補英,even 英文有小2小3呈度都照補,部分會補數 or 國語  發表於 13-4-12 10:39

回復 fellow 的帖子

以我所知小朋友是在課室門口換鞋, 不是在學校門口. 可能剛開始有些小朋友不適應而哭, 但不竟已返了學半年, 他們對自己的學校不再陌生, 相信會好快適應. 其實大部份的小朋友都很開心自己走入校門, 自己行去課室上課. 而且放學的安排沒有改變, 家長可以入學校接走自己的小朋友. 上落nanny bus是有家長義工, 學校職員和老師幫手.

回復 hoyau 的帖子

SC HH campus 唔知上落校車如何安排?

大白豬  我以上所講是sc hh campus.  發表於 13-4-12 18:22

引用:Quote:原帖由+hoyau+於+13-04-12+發表如果

原帖由 fellow 於 13-04-12 發表
朋友話去到校門唔係問題,不過佢門口空間有限,好混亂,放低小朋友時仲要換埋鞋,太迫!同小朋友係PN , 未k ...
PN 班?海濱南岸無校車,你個friend 都可以同校長argue 校車問題??