用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉德麗中英文幼稚園 讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^
樓主: cindychu
go

讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^ [複製鏈接]

wa923 發表於 13-4-8 14:35
嘉德麗會派去培基嗎?

派位其實都唔關幼稚園事, 至於叩門就唔知, 你不會湊返學嗎? 等我明天睇下

引用:Quote:wa923+發表於+13-4-8+14:35+嘉德麗會

原帖由 cindychu 於 13-04-09 發表
派位其實都唔關幼稚園事, 至於叩門就唔知, 你不會湊返學嗎? 等我明天睇下 ...
因為我要返工,所以唔會去學校

回覆:wa923 的帖子

有冇家長知

回復 wa923 的帖子

sorry! 唔記得咗,明天睇完話你知!英文週喎!你有無去?

回覆:cindychu 的帖子

冇呀,因為冇假放,你有去嗎?有咩睇嫁?

引用:回復+wa923+的帖子 sorry!+唔記得咗,明天

原帖由 cindychu 於 13-04-11 發表

sorry! 唔記得咗,明天睇完話你知!英文週喎!你有無去?

有去呀! 同埋啲學生一齊去幼稚園嗰邊睇幾個net做英語話劇, 都幾搞笑架, 啲學生都幾投入, 好開心!

培基自行有13個申請,收咗兩個,大抽獎沒有顯示,我影咗相,不過我用戶組上傳唔到

引用:回復+wa923+的帖子 培基自行有13個申請,

原帖由 cindychu 於 13-04-12 發表

培基自行有13個申請,收咗兩個,大抽獎沒有顯示,我影咗相,不過我用戶組上傳唔到 ...
Thx

回覆:wa923 的帖子

呂明才有幾多個派到呢間,

我個仔從n班開始,現在已經讀k2了,我覺得校長和老師都好有愛心和真正用心教小朋友,佢哋非常重視德行教育,呢點我好欣賞!課程方面,我同其他朋友的孩子比較,嘉德麗的英文課程真係算深的了,k2開始仲日日有功課做!黎緊我個女都會報n班

回復 kunyikunyi 的帖子

抱歉,我是新手,仔仔剛剛14個月,今天拎左N班表格,請問讀N升K1較容易有位嗎?謝謝

回覆:alice1117 的帖子

是的,讀 n 班係可以容易啲升上K1

回覆:kunyikunyi 的帖子

你好,我報左下年n班,因為我見佢學費重貴過迦南
請問呢間學校課程深嗎?
是否難入嗎?

引用:我個仔從n班開始,現在已經讀k2了,我覺得

原帖由 kunyikunyi 於 13-08-27 發表
我個仔從n班開始,現在已經讀k2了,我覺得校長和老師都好有愛心和真正用心教小朋友,佢哋非常重視德行教育 ...
同意你的講法! 我都覺得呢間幼稚園德育方面辦得幾好咖! 我隻豬仔由n班開始讀到畢業了,雖然話升去小學純粹大抽獎,而唔太關幼稚園嘅事,但是去到小學便覺得嘉德麗在K2 & K3 嘅循序漸進式比功課佢做的確幫到啲小朋友,好容易就適應到,不過家長要有心裡準備咖,嘉德麗啲家長都會相對地較忙,因為要頗花時間同心機去配合嗰啲教學進度。

回覆:讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^

相當好,對我小朋友十分有耐性。由最初頑皮,坐唔定,到而家k3變得定性,有禮,會分享,寫字畫畫十分專心。好感恩呢度啲老師對我小朋友十分包容同多鼓勵。幼稚園經常推廣嘅經典文化,導人向善守禮,對小朋友以至家長都一生受用。

好同意樓上家長評語, 雖然我囡K1轉左校, 佢到呢家仲記得嘉德麗校歌, 剛剛星期日先同佢一齊唱.

引用:好同意樓上家長評語,+雖然我囡K1轉左校,+佢

原帖由 PONGRENATA 於 13-10-08 發表
好同意樓上家長評語, 雖然我囡K1轉左校, 佢到呢家仲記得嘉德麗校歌, 剛剛星期日先同佢一齊唱. ...
細女去年在n班讀上午,是miss tam教的。n班佢哋真係教得好好,一上k1樣樣都能自己做

我地係同班啵. 我囡成日放學鍚鍚譚老師架. ^^

回復 咖央 的帖子

我好似有印象, 你係咪上年大肚果位媽咪(第三胎), 如果無搞錯, 我地應該係觀課日見過面.
‹ 上一主題|下一主題