用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2014/9月升中屯門區媽媽一齊傾(仲有4日就放榜啦) ...
樓主: cmsm
go

2014/9月升中屯門區媽媽一齊傾(仲有4日就放榜啦)  

回復 magtat 的帖子

資料是老師說的, 我們資料不多, 唯有信她, 但我有朋友個仔在何福堂就讀, 讀得很開心, 校長和老師很有愛心, 上了中學後, 成績有很大進步。

引用:回復+magtat+的帖子 資料是老師說的,+我們

原帖由 anson0727 於 13-07-14 發表
回復 magtat 的帖子

資料是老師說的, 我們資料不多, 唯有信她, 但我有朋友個仔在何福堂就讀, 讀得很開心,  ...
其實何記唔差架,至少冇2個朋友都讚,她們都很純,不過唔係讀精英班就差d!

引用:回復+antia+的帖子 純粹個人意見,band1讀

原帖由 Important2 於 13-07-14 發表
回復 antia 的帖子

純粹個人意見,band1讀書氣氛,人既質素點都會高少少,你依家一入係入6年,無得好似舊 ...
我個人認為品德尤其重要,就算讀中叻又點,我行過係4大天王附近,其中有1個學生講粗言X 語,但她當時覺得自己很型,另外我朋友見到穿此校服食煙,是屬於同一間! 所以成績固然重要,但品格也是首要的條件! 始終,每間都有好與壞的,只是多同少!

回復 Important2 的帖子

中一有幾多班精英班?maths是中文數學嗎?

回復 小胖虎 的帖子

我仔的學校有2班,  1A 和 1E 是精英班(又稱非主流班),  1B, 1C, 1D 是主流班。

朋友個仔入左侯寶垣, 請問呢間好唔好呀?

迦密 好不好, 姪仔派了這間
Melodykitty

引用:朋友個仔入左侯寶垣,+請問呢間好唔好呀?

原帖由 rubytang 於 13-07-16 發表
朋友個仔入左侯寶垣, 請問呢間好唔好呀?
校風都ok,但成绩一般!

引用:迦密+好不好,+姪仔派了這間

原帖由 melodykitty 於 13-07-16 發表
可以接受!

有師姐讀,她們讀得開心,仲次次keep 到讀精英班已不錯了!聽聞老師幾好!

都可以啊,校長講野好有自信註明要收b1生,著重左成績,校風差左少少,但整體都ok既

引用:Quote:原帖由+melodykitty+於+13-07-16+發

原帖由 stephensiu 於 13-07-16 發表
可以接受!
校風不錯,老師有心,成績也在進步中。

又PUSH下個POST先, 仲有個幾月就到首輪填表啦, 大家緊張嗎諗點未

回覆:2014升中一屯門區媽媽一齊傾

我到!  而家忙碌緊11月呈分

katrinaau2002 發表於 13-10-26 16:26
我到!  而家忙碌緊11月呈分

仲有一個星期就考呈分試了....但係今個星期仲要默書mouth:" />

回復 cmsm 的帖子

各位加油, 我亞女今年小五....下年到我!
有d中學開始有開放日啦, 大家留意下

carrie123    發表於 13-11-13 20:32
My Sweet Heart- Minnie

引用:回復+cmsm+的帖子 各位加油,+我亞女今年小

原帖由 aliceandleo 於 13-10-28 發表
回復 cmsm 的帖子

各位加油, 我亞女今年小五....下年到我!
我暫時報咗2間睇

引用:+本帖最後由+cmsm+於+13-10-28+10:33+編輯+

原帖由 cmsm 於 13-10-28 發表
我女都係仲在一星期考試,今個星期仲要3測1默

保良董玉娣        7-Dec
梁球琚        15-Dec
保良李兆忠        8-Dec
各校開放日日期
陳瑞芝        14-Dec
譚伯羽        7-Dec
南屯官        16-Nov
屯官        16-Nov
田家炳        7-Dec
馬可賓        30/11, 7/12
劉金龍        23-Nov
屯天        6-7/12
宣道        5-Dec
呂祥光        14-Dec
東華三院辛亥年        8-Dec
崇真        1-Dec
永隆        7-Dec
梁植偉        6-7/12
呂明才        6-7/12
沈香林        1-Dec
仁濟        1-Dec
迦密唐        23-Nov
何福堂        
陳黃淑芳        7-Dec
東華三院邱子田        7/12, 5/1
新生命        29-Nov
深培        20,23, 27/11, 4-11/12
鐘聲慈善社        7, 14/12
新會商會        7-Dec
裘錦秋        7-Dec
侯寶垣        15-Dec
嘉智        21-Nov
可藝        29-30/12
李琳明        7, 14/12
釋慧文        
譚李麗芬        20-Oct
蔡章閣        22-13/11
明愛        
東華三院鄺錫坤        7-Dec