用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2013-2014 年度小二至小四插班生
go

2013-2014 年度小二至小四插班生

醒目開學勳章 王國長老

港大同學會小學

2013-2014 年度小二至小四插班生

入學申請程序

*小五、小六不接受插班生申請*

4 月6 日至5 月4 日 (下午1:00)

派發入學申請表及接受2013-2014 年度小二至小四入學申請

5 月24 日 (星期五) (下午3:00–4:45)

第一階段:入學考試 (筆試)

6 月3 日 (星期一) 書面公佈進入第二階段學生名單並發佈第二階段面試時間

6 月10 日至11 日 第二階段:

(1)面試 (學生及家長與校長/副校長會面) 及

(2)普通話、英語口試

(共約須一小時)

6 月13 日 (星期四)

*公佈錄取名單

6 月19 至20 日 新生註冊

*

本校會致電通知《被錄取》的同學之家長,如各位家長於6 月14 日前仍未收到本校

通知,即表示 貴子弟暫未於本年度被錄取。如需查詢,請致電2202 3922 與本校校
務處聯絡

謝謝!
想問下係學校網頁有得download application form嗎? 我搵唔到呀! 謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

有喇:
http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/synopsis.html

tks!!

回覆:2013-2014 年度小二至小四插班生

請問知不知來年小三有空缺學位嗎?插班考試難嗎?筆試是否考中英數?

各位: 請問小四筆試中英文須要考作文嗎?

醒目開學勳章 王國長老

中英數筆試預左一定有, 作文係其中一款, 如果入到第2輪就有口試, click入去上面條link張pdf就有講

睇返學校校務報告, 過去3年學生withdrawl人數係13, 12及6人(學校網頁有), 其實走既人數真係唔多, 不過又唔係無, 睇運數啦

下星期五考試啦, 有D緊張>.<

引用:下星期五考試啦,+有D緊張>.

原帖由 contekong 於 13-05-15 發表
下星期五考試啦, 有D緊張>.
我囝都係,插考p.3,你考幾年級的?

醒目開學勳章 王國長老

雖然我未考過, 不過我相信PTH拼音一定考, 因為學校會EXPECT插班生HANDLE到
另外英文聽聞會考作文, 勇往直前吧! 信心都好緊要

加油呀, 祝好運

醒目開學勳章 王國長老

係呀, 舊年已經唔收(唔記得前年)

hi, My son apply P4.

各位你們收到消息收唔收未?

回覆:contekong 的帖子

未,根據schedule ,下星期一3/6就知有冇得面試!你的小朋友考成点?我仔說十分容易,不知是真是假?

My son said difficult. Today receive the letter. NO ENTRY