用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 安基司程度
go

安基司程度 [複製鏈接]

我果區唔多n班揀,而我又唔想小朋友咁細出好遠讀書,安基司環境又好靚,所以想問下有無媽媽知道安基司程度如何,如果將來涵接私小會有問題嗎?謝謝!

1    0    0    0

我個仔是讀滌濤山分校N班,我覺得這是一所非常有心教學的學校。我見個仔平日的活動都好見心思,同埋會成日提住老師名同姨姨名。我個仔是比較被動慢熱的小朋友,但他上學後,變得獨立及有自信,自理能力亦大大提升。
最突出的莫過於其英文會話,不難感受到這所確實是國際幼兒園,發音準確,我個仔已經可以完整句子對答自如,省回不少錢在外補英文,是流利如母語的英文。我真係好想推薦這所幼稚園給各位,平靚正來形容它絕對合適。我有位鄰居女兒畢業於此,今年小一升讀九龍塘聖嘉小學,應付自如。

引用:我個仔是讀滌濤山分校N班,我覺得這是一所

原帖由 amy_amy81 於 13-03-19 發表
我個仔是讀滌濤山分校N班,我覺得這是一所非常有心教學的學校。我見個仔平日的活動都好見心思,同埋會成日 ...
謝謝分享。請問你囝囝讀國際班定係主流球呢?大埔有2間安基司,請問為何會揀滌濤山而不㨂正校呢?

回覆:安基司程度

我都煩惱近这個問題,不知道考直資點樣?

我個仔讀國際N班,因我家住沙田九肚山,非常近我屋企,一條直路就去到,加上我鄰居女兒都在此校讀,英文勁好,又非常精乖禮貌,同埋個女仔話讀得好開心,讚!

請問學費連雜費大約幾多錢到,同埋你屋企平時會講英語定係廣東話多架?

學費$3600, 雜貨每學期$2200左右,共2期;中英文都有講!學校會有普通話,簡單唱歌及詞語都識,而且發音好準:D

我個女都在正校讀緊N班,英文程度遠超出我想像,本來我在家中有教她講英文,現在覺得沒這個需要了.
不過我也擔心程度問題,聞說N3(即K2)轉全日班可能會好一點,於是問老師是否可轉,老師話全日班很搶手,很難入的...家下我都有點擔心

回復 amy_amy81 的帖子

請問粉嶺分校好嗎?我囡下年2月將入N,可否分享下

但正校N的國際班只得下午,報時及in時冇說明
‹ 上一主題|下一主題