用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仍未有2歲幼兒班肯收B囡
樓主: mekomekomeko
go

仍未有2歲幼兒班肯收B囡 [複製鏈接]

其實我個仔都係11年11月的細仔, IN 佐幾多間N班, 有YORK同奧海城GREENFIELD 都話收, 但學費要6000~7000元/ 一個月, 只是返去學排隊, 學紀律, 我又覺得太唔抵, 所以最後兩間都無去交留位費.  後來朋友介紹一D PLAYGROUP, 學前班, 好似幼兒班咁, 一個星期返兩日或三日, 不用大人陪, 亦有英文及普通話老師, 我2000幾元8堂, 我覺得合理, 等佢轉做大仔再算囉, 不用太緊張. 以上是個人意見.

回復 mekomekomeko 的帖子

我嗰時都係7月先有得IN嫁

引用:其實我個仔都係11年11月的細仔,+IN+佐幾多

原帖由 elainetong616 於 13-04-26 發表
其實我個仔都係11年11月的細仔, IN 佐幾多間N班, 有YORK同奧海城GREENFIELD 都話收, 但學費要6000~7000元/  ...
邊間playgroup?我囡囡十二月細b有英藝,綠茵,放棄左綠茵!迦南琴日打黎interview,現在英藝又有小朋友發生不幸事情,我好擔心!

回覆:JessicaCshan 的帖子

英藝發生什麼不幸事件?我想知呀,thx!

引用:英藝發生什麼不幸事件?我想知呀,thx! +

原帖由 annalcw 於 13-05-08 發表
英藝發生什麼不幸事件?我想知呀,thx!
我都想知喎

叫TOP KID CLUB     www.topkids.com.hk
我個仔返佐3個月了, 學校總算OK, 但屬小型學校, 一個教廣東話, 一個英文, 一個普通話, 另有一個嬸嬸幫手, 每班約10人到, 但老師比較跟得貼, 我個仔一有咩問題, 都會同我即時WHATSAPP 聯絡, 每月又有相片, 影返佢地上堂影響, 例如開頭, 我見個仔, 堂堂都坐最開邊, 我問老師, 佢又解釋及作出改善, 我都幾滿意.

九龍塘英藝下午班仲有位, 我同你一様, 仔仔係細 B, 之前無學校肯數... 前日先遞表去英藝, 黎緊8月31日有得 interview la..好大機會都會收! 又或者對衡道方方..即遞表即 interview..但又係只得下午班位...(in 完即收)

St. Johannes College PM class in Kowloon Tong.

奧運greebfield有沒試? 我fd細b有得in, 如有位應該都會收佢

Melody_mei910 發表於 13-8-30 12:04
九龍塘英藝下午班仲有位, 我同你一様, 仔仔係細 B, 之前無學校肯數... 前日先遞表去英藝, 黎緊8月31日有得  ...
希望佢收你仔仔啦

回復 elainetong616 的帖子

我個女9月出生, 都冇學校收, 我都係去了一些一星期上兩三堂冇大人陪既學習班.... 都是約180蚊一堂.... 望見佢地上堂. 和其他正常幼稚園冇大分別,只是冇校服.. 我都是等K1

好多謝你地比意見我, 原來方方真係仲有位, 剛交表, 可能都有機會INTERVIEW
‹ 上一主題|下一主題