用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 在second in 校長有冇詳细講述學校
go

在second in 校長有冇詳细講述學校 [複製鏈接]

請問校長在second in時有冇同你地好詳細講述學校情況?佢講得非常清楚比我地知,她亦非常和謁可親...讚!!!

Parisienne  有!結果三天後收到錄取信!希望你有好消息!  發表於 13-3-13 22:02
   0    0    0    0

引用:請問校長在second+in時有冇同你地好詳細講

原帖由 kiki1chitchit 於 13-03-13 發表
請問校長在second in時有冇同你地好詳細講述學校情況?佢講得非常清楚比我地知,她亦非常和謁可親...讚!! ...
我地今日second in完,好緊張,唔知個結果係點!!!

cpcog  I believe your kid would be accepted! Good luck! :)  發表於 13-3-14 10:49

回覆:kiki1chitchit 的帖子

應該不是譚校長,正常是李副校。有沒有說宗教問題可能有衝突呢?
不要太敏感,你孩子已有很好表現了。才可見副校的。

回覆:sampapa 的帖子

对是李副校!佢講小朋友入學後十二年的生涯,好清楚咁講唒三個stage學d乜做d乜,非常詳細!!!

我是見李副校長的,她很有耐性,又會把面試內容和問答環節一五一十講返比我地家長聽,再分享意見等!實在又細心又難得。這是in咁多間學校最詳細和有誠意的一間了。

引用:我是見李副校長的,她很有耐性,又會把面試

原帖由 Parisienne 於 13-03-13 發表
我是見李副校長的,她很有耐性,又會把面試內容和問答環節一五一十講返比我地家長聽,再分享意見等!實在又 ...
就算是我這些兄娣就讀中,她見我是都一樣詳細。她是一視同人沒有分別。是個盡責的老師。

回覆:sampapa 的帖子

真係感受到佢對教學的熱誠,有個甘好嘅師表,我真係对哩問學校充滿信心!
真係好想入度去讀,希望成功!!!

我都是見李副校的,佢很詳細地講解學校的教育方式及學校的理念!

回覆:在second in 校長有冇詳细講述學校

我見副校時,佢都好詳細講解學校的資料給我們。我覺得佢希望家長在決定孩子入學前,可先對學校了解更多。

引用:Quote:原帖由+kiki1chitchit+於+13-03-13+

原帖由 kiki1chitchit 於 13-03-13 發表
我地今日second in完,好緊張,唔知個結果係點!!!
我地當日聽完佢講解,好快就收到offer了,Good Luck!

回覆:WillBmama 的帖子

感謝你嘅祝福!

小兒2月28號見完,而家仲見緊

引用:真係感受到佢對教學的熱誠,有個甘好嘅師表

真係感受到佢對教學的熱誠,有個甘好嘅師表,我真係对哩問學校充滿信心!
真係好想入度去讀,希望成功!! ...
李副校,他是主要負責行政工作,而副校當中,只有Mr Adam是有份敎書的。
絶大部份小學部老師都有愛心和耐性的。

我在上年十月參加學校的簡介會,都感覺到老師們對小朋友很有耐性和有愛心!印象很好!

我都覺得老師們的耐性和愛心好影響小朋友心靈的成長,比起成績的追求,我更要求小朋友有良好的品德,SMC係完全符合我對這方面的要求。

回覆:kanahose 的帖子

我亦非常認同!

‹ 上一主題|下一主題