用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你會俾仔仔讀蘇浙,救恩,還是高主教?
go

你會俾仔仔讀蘇浙,救恩,還是高主教? [複製鏈接]

幫朋友問,佢已幫仔仔註冊,但決定唔到要邊間,係你會點select???
   1    0    0    0

回覆:你會俾仔仔讀蘇浙,救恩,還是高主教?

你本身住邊?你會否考慮小學backup? 如果會,救恩及高主教小學較好。若你諗埋中學,蘇浙中學俾你都唔想讀。

回覆:你會俾仔仔讀蘇浙,救恩,還是高主教?

原來是你朋友。你叫佢留意下幾間學校教學特色,不是同類的,再諗下自己鍾意邊樣。

回覆:Angie_Law 的帖子

高主教

回復 aaronmok 的帖子

aaronmok, 咁你有無報高主教呀? 你覺得佢有乜好?  我下年都想幫阿仔報呢間.

回覆:Angie_Law 的帖子

無,我覺得佢好但較貴!

朋友還未决定到,要我幫手push,佢還hold住3間offers,想知道大家多些意見,謝謝!

引用:朋友還未决定到,要我幫手push,佢還hold住

原帖由 Angie_Law 於 13-06-01 發表
朋友還未决定到,要我幫手push,佢還hold住3間offers,想知道大家多些意見,謝謝! ...
朋友決定了沒有? 有冇考慮離家地點, 上午定下午, 宗教, 可唔可用學券, 男仔定女仔? 三間都好唔同!
西環/北角, 基督教/天主教.....

交通許可就讀救恩,otherwise 高主教。但如果最心儀的小學是普教中,揀蘇浙。
United we stand, divided we fall.
‹ 上一主題|下一主題