用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人報咗咁多間,間間都waiting呢?
go

有冇人報咗咁多間,間間都waiting呢? [複製鏈接]

我!
真係好苦惱,都唔知點算,報左10間,10間都waiting

0    0    0    0

NaraDeer 發表於 13-3-4 20:58
我!
真係好苦惱,都唔知點算,報左10間,10間都waiting
我地報左十多間,in左近10間....但就唔係全部都waiting.....

回覆:NaraDeer 的帖子

我都有十間左右,唔係reject 就係waiting..

回覆:kitwing888 的帖子

有咩打算呢?

回覆:有冇人報咗咁多間,間間都waiting呢?

真係令我冇哂心機,我都唔知點好

waiting 都好過rejected ~我差唔多全部都rejected ,不過我都同阿女繼續努力!大家加油!

Waiting都唔知要等幾耐,問題係我冇交現讀學校留位費,完全冇backup

回復 NaraDeer 的帖子

末有其他offer之前,點解唔交左留位費先,太博啦。

引用:回復+NaraDeer+的帖子 末有其他offer之前

原帖由 wswchu 於 13-03-04 發表

末有其他offer之前,點解唔交左留位費先,太博啦。
咁如果到八月都冇消息冇K1收,九月咪冇書讀羅?

可唔可以問下依家讀緊既學校,補交留位費得唔得。

Same as you.去問下樓下村校 good. Luck

Don't worry! Waiting 代表重有機會。可能最後大抽獎抽到第一意願,到時waiting call都唔要呢!祝大家好運!

lingan  樓主係幼稚園咋喎 ....  點解有大抽獎?  發表於 13-3-5 10:45

大抽獎?

引用:回復+NaraDeer+的帖子 可唔可以問下依家讀

原帖由 wswchu 於 13-03-04 發表

可唔可以問下依家讀緊既學校,補交留位費得唔得。
我都唸住咁做,冇辦法之中嘅辦法

我真係冇乜心機,工作又有嘢煩,朋友又唔多,而家仲要煩學校,好灰,奌解香港教育係令所有人有壓力呢?

如果報晒l0間都係出名幼稚園,真係好難入,太大競爭,唔好唔開心啦,冇人知將來會點,努力啦,我地做家長要堅強D:)

正面D 諗,WAITING 重有好多機會,4-5月應該好多人開始放位,而同一時間應找一些普通幼稚園致電查詢有無位,如有的先留位等個心定D 先,咁就可以繼續等其他心儀學校有無人放位

加油哦,如果你心情唔好會影響囡囡之餘,亦會影響工作,記住明天會更好,香港的小朋友一定有書讀的~~

樓主吾好灰~~~應該去行動,主動睇吓較好既村校攞番個位先,來年同小朋友努一年,有D較進取既幼稚園升K2既小朋友會去考吓CCKG,細仔細女又會考吓名幼,到時又會騰出一d空位,可以玩吓插班咪好!!!到時你心態會吾同左,或者覺得那一間村校係實而不華吾肯轉都未定!!總之吾好睇冇位睇得咁大。平常心。

得一間全日班(係報N班時無位變左K1面試)有offer,另外就係而家讀緊的N班留左位。其餘去考的K全部reject / waiting.

我報8間, 得一間有Waiting, 其他Rejected, 唯有返PN間學校直升

希望在明天, 大家不要氣餒, 希望5月開始大家都收到電話啦!
‹ 上一主題|下一主題