用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005年9月入讀約克的入來傾
樓主: kachunma
go

2005年9月入讀約克的入來傾 [複製鏈接]

Re: 2005年9月入讀約克的入來傾

Dear all,
以前我都係買2套校服.1套運動衫,但到雨天件運動衫就唔乾,要用抽濕機或熨斗燙乾(件衫係厚毛巾料),最後要買多一套就比較方便,相反件校服衫就好快乾買一套都ok.不過都要睇你住果區潮唔潮濕.
:idea: 其實發現唔乾再買比較實際,因為多數係春.夏初或雨季才發現唔乾,到時小朋友可能要買大一個碼la.

chloeha
thank you!!   

chloeha,

Thanks for your opinion!

Uran

大家有無興趣統計

2. 布晉匡 ... 2歲8個月 ... 男 ....鑽石山

大家有無興趣統計

大家有無興趣統計

Hi all,  
My daughter also accepted by York in AM class this year, she was borned in End Nov.  But she is still on the waiting list of Alliance..... I'm still stuggling that shd I still wait for Alliance as Alliance hv bigger chance to get into Alliance Primary.....  Could anyone pls give me some opionion??

Anyway, I'll register for York first.  

Hi Miffy,
Do u still remember me??  

大家有無興趣統計

有無媽咪已交費,情況如何呢?是否有講座呢?   

Hi,
各位同學仔的爸爸媽媽好,我係新加入的,請多多指教!!(直到昨天我才決定加入這個新家庭)
有冇人明天29/4下午2:30到約克呢??

我想知有無媽咪已交費?是否有講座呢?因今天是第一天開始註冊。

我今日交咗費啦!
1)知道K1一星期有2日PE堂
2)6月先有家長會, 並且於那時才取校服, 及選取尺碼
3)適應班會用禮堂那面的課室的
4)記得Keep好啲Receipt
5)校車仍未有任何確定的安排, 包括交費及路線, 遲啲收信通知
6)杯袋及食具可自行購買其他的

ka-so

你今天用左幾多時間交費呀?我明天10:00交費呀!是否會有d資料睇架!   

Uran
你明天是否10:00到呀?我如無其他事,我會準時10:00到。   

Miffy
今日見唔到唔緊要啦!6月會有家長會,到時見咪一樣,是嗎!

littlefish
miffy講得好對,宣幼不是一定入到宣小架!

Uran
你今天的號碼是幾號呀?我是12號,今天都幾多人來交錢喎,我等收據都等左差不多20分鐘,你估我們今天有無遇過

kachunma,

我今天是9:50am到 york,我是1號,我都係等取收據都等左差不多20分鐘,剛剛york有一班小朋友在上堂,我與一些家長在觀看,小朋友都好叻,能作出回應。您有冇報適應班?我報o左呀﹗另我今天無遇到12號仔呀?﹗只係見到4、7及11號。另有一些家長在填表室等候,您在什麼位置?另我看見york的劍橋試result,小朋友的result都好叻,我立即有一種感覺,希望囝囝都可以有咁好的result。
現在唯有希望六月份可見面啦﹗

uran

miffy ,

唔緊要,希望六月份可見面﹗您有冇報適應班?
另原來您都係住在何文田區,大家都有個照應。您住邊一個位置?我住在近京華酒店。

uran

ka-so,

Thanks for your reminder!

Uran
ka-so 寫道:
我今日交咗費啦!
1)知道K1一星期有2日PE堂
2)6月先有家長會, 並且於那時才取校服, 及選取尺碼
3)適應班會用禮堂那面的課室的
4)記得Keep好啲Receipt
5)校車仍未有任何確定的安排, 包括交費及路線, 遲啲收信通知
6)杯袋及食具可自行購買其他的

‹ 上一主題|下一主題