用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005年9月入讀約克的入來傾
樓主: kachunma
go

2005年9月入讀約克的入來傾 [複製鏈接]

Re: 2005年9月入讀約克的入來傾

Hi miffy
佢兩個小朋友都是叩門的,不是派位。
講真,有那間幼稚園不謀利

我個仔(禮信)Now 2歲半, 多多指教!!!

我有個朋友個仔佢宜家讀緊K1, 話無セ什費喎, 只係耐唔耐有啲DVD~係拍攝小朋友上課的情況, $50.00一隻, 你可以選擇唔買咖....     

各位好耐無見啦.大家好嗎?囝囝囡囡聽吾聽話呀?

今日收到約克寄信來,可以去交錢買校服及雜費啦.(等到頸都長啦).
正常來講,係咪要做兩套校服及運動服呢?大家研究下啦.

Hello,
I had  received York's registration letter  yesterday.I will register on next Thurday.
I want to know that you will let your chid study the class on July or not??
Hope to see everyone on Sept.   

我都收左YORK寄來的通知信,在4月29日上午交費用。我亦都在想是否要做2套校服及2套運動服。另是否可帶私家茶杯用品?有冇人有見議?

我在 27 號下午交費用呀.
吾知一個星期上幾多體育堂呢?如果一星期上一次,我諗只需做1套運動服就夠囉.
學校是否規定要用佢地啲茶具架?
我明天會打去學校問清楚先.

我是第一次參加這個討論區, 我女女是5月出世, 今年8月讀約克上午班, 我今天打電話到學校, 他們說每個星期有二天穿運動衫, 其餘穿校服, 所以我決定買2套校服及1套運動衫, 另
今年將會8月10日開學, 最初每天返2小時, 遲啲才返3小時, 還有他們說每天都會有1堂由外藉老師教的英文課, 真的太好!

GillianYim,

Thanks! 咁我都會考慮買2套校服及1套運動衫, 但不知YORK是那二天運動呢?

URAN

URAN

我同事個仔讀緊 K2, 佢話係二四上運動堂, 所以我諗洗得

你們何時在這講左咁多架!唔制呀!我屋企部電腦唔知係唔係shotshot地,每次都睇唔到談幼稚園的第二頁,唔知你們有在這topice回覆過,我還以為這topice唔見左,大家好

ka-so
你個仔何時改左名架?我覺得禮信好聽D喎!   

kkkylie
好耐唔見啦!去左邊呀?你會否比個仔返適應班

我今日都打左去問啦.佢話交費當天最好不要帶小朋友去喎.因有類似言討會及有資料睇呀.

Uran,

問左可吾可以自己帶茶具啦,佢話可以,但...當全班同學仔茶具一樣時佢地會開心啲喎.

kachunma ,

我又浦番頭啦.我懶呀,同囝囝玩完,累到屎呀,邊重有力上嚟傾呀.我都諗緊好吾好上適應班,你呢?
你起邊日交費呀?

各位York家長你們好,

你們知不知York有檢橋英文課程讀,我聽朋友說小朋友舉例返完上午,下午便可讀這課程,如果一星期讀五日每月是大約$5,000,一星期三日是$3,000左右,你們會否或何時幫小朋友報讀?
Kachunma你有無八到這方面呀?

kkkylie
我會比個仔返適應班,因我個仔個人比較慢熱,有得早d返對佢來說會好d,如果唔上,我怕佢會8月返學時會好驚。
我是在29

GillianYim,

希望洗得切啦﹗如果唔係就trouble。您都知啦,香港o地有"黃梅天",我怕會唔乾。

您小朋友是否讀YORK呢?

TO ALL,

希望我們的小朋友有機會一起上學及讀埋一班,這樣可以大家分享一下心得。

URAN

其實運動服可否初初買住一套先,覺得有須要才買多套,得唔得架呢?原先我覺得買2套會好d,但睇到你們講,買1套又好似好d,跟

kachunma,

我都好迷網呀?﹗所以在下星期交費用時會詢問YORK是否一星期要上兩堂P.E. 及逢星期上P.E.堂等﹗

Dear all
如你們的小朋友上適應班,會否坐褓姆車

kachunma,

我都會LIST出所有問題在下星期交費用時會詢問YORK﹗

URAN
‹ 上一主題|下一主題