用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田英藝未出學費資料就先收書簿雜費?? ...
樓主: manley_ho
go

沙田英藝未出學費資料就先收書簿雜費?? [複製鏈接]

引用:我都未收到信,尋日打過去問,佢話上星期五

原帖由 emilywks 於 13-03-05 發表
我都未收到信,尋日打過去問,佢話上星期五同六寄出,我應該就收到喎,都唔知交唔交好? ...
其實我覺得唔合理,5月先交較合理

我都未收到信 我唔會禁早交 仲等緊其他校offer

我直到今日都未收到信,打電話去問,佢話我應該收到嘞喎,又叫我等,咁我一日未收到,係咪唔駛交住呢?有冇人同我一樣仲未收到㗎!

回覆:emilywks 的帖子

我都未收到呀。

我收到信, 不過有咩理由交左雜費先交學費, 咁我唔交雜費又會放我去WAITING LIST, 咁 $660 有冇得退返? 如果學校話要收 $6000 學費, 咁我咪要焗住去讀, 可唔可以去教育局投訴架?

回覆:沙田英藝未出學費資料就先收書簿雜費??

下!唔係取錄左先交留位費嘅咩
如果15/3唔交書簿雜費會作為備取生,咁當初交嗰個留位費係咩嚟?
我唔會15/3交雜費,如果到時佢話我個仔變成備取生,我一定會向英藝追討番嗰$660,我未聽過備取生要俾留位費

又話隨函附上夏季校服訂購表格及尺碼表,學校只寄了家長同意書俾我,其餘乜都冇

我收到(天水圍英藝),唔知交唔交好,咁早,仲等其他學校架!

回復 hihisheep 的帖子

support support!!!!

我都收到英藝封信, 佢話15/3前要交3100, 我星期一打左去問佢攞書單, 佢話冇因未出, 我話如果冇書單我唔會俾$住, 因雜費寫明包課本, 而佢地又未能提供課本資料, 咁做咩要我俾$先? 佢地話會復我, 但佢地仲未復....

回復 KHMAMA810 的帖子

thanks for your update......hope you can share what they say later.....thanks!!!

回復 hihisheep 的帖子

totally agreed. 如果做後備生咁佢地refund $660 to me

打電話去問過, 學費應該below $5000/m, $660註冊費會係第一個月學費扣番,
超細b(即12月or1月先入學), 書簿費中某些item可減半, 實收$2390
夏季校服及書包費可以唔洗交住, 因為入學時巳經係冬天
仍在考慮中......

引用:打電話去問過,+學費應該below+$5000/m,+$66

原帖由 fanmama 於 13-03-08 發表
打電話去問過, 學費應該below $5000/m, $660註冊費會係第一個月學費扣番,
超細b(即12月or1月先入學), 書簿 ...
他堅持要按時交書簿費,否則變waiting?

回復 Pmother 的帖子

終於收到信, 我打去問如果15/3 唔交係咪變做後備生(我女係AM 主流班), 另外我話我比左$660留左位啦  咁老師話因上午班好多人waiting, 如果15/3前唔交有可能到最後會變左PM班.
佢話學費預計 $4500

$4500

回覆:沙田英藝未出學費資料就先收書簿雜費

我都考慮緊交唔交,我其實見到封信真係有d 反感,學費唔知既錢,要人交雜費錢先

‹ 上一主題|下一主題