用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集 ...
樓主: hy20041120
go

S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

大家好我囡囡9月下午班為什麼下午班多D呢?

引用:大家好我囡囡9月下午班為什麼下午班多D呢?

原帖由 k20s 於 13-07-03 發表
大家好我囡囡9月下午班為什麼下午班多D呢?
同學仔你好!我囝囝都係下午班!

我囡囡2月b,很開心入到心儀學校SPCPM Class,會搭校車因家住南區,好喜歡此校
著重小朋友品德我非常同意,不如大家開個
Whatapp 大家互相交流好嗎?

引用:我囡囡2月b,很開心入到心儀學校SPCPM+Clas

原帖由 k20s 於 13-07-25 發表
我囡囡2月b,很開心入到心儀學校SPCPM Class,會搭校車因家住南區,好喜歡此校
著重小朋友品德我非常同意, ...
好呀!

引用:我囡囡2月b,很開心入到心儀學校SPCPM+Clas

原帖由 k20s 於 13-07-25 發表
著重小朋友品德我非常同意, ...
預埋我吖,我女女都係今年k1 pm班

回復 amy_hippo 的帖子

怎樣開始好呀!大家有什麼意見?

引用:回復+amy_hippo+的帖子 怎樣開始好呀!大家

原帖由 k20s 於 13-07-29 發表
回復 amy_hippo 的帖子

怎樣開始好呀!大家有什麼意見?
你想facebook定whatapp? 你Pm資料俾我,我開group啦!

fasic88    發表於 13-7-31 17:49

回復 Fannyalex 的帖子

Facebook seemed better, can share pix!

引用:Quote:原帖由+k20s+於+13-07-29+發表回復+a

原帖由 Fannyalex 於 13-07-30 發表
你想facebook定whatapp? 你Pm資料俾我,我開group啦!
Whatapp 就即時知!!

fasic88    發表於 13-7-31 17:49

引用:回復+Fannyalex+的帖子 Facebook+seemed+b

原帖由 fasic88 於 13-07-30 發表
回復 Fannyalex 的帖子

Facebook seemed better, can share pix!
我喺facebook開咗個group叫 St. Paul's Church 2013/14 K1 同學會你哋睇睇搵唔搵到,或者pm你哋個email add俾我add你地啦!

Many thanks ah!

For security reason, with reference to other FB group, I suggest you request some proof of identity, e.g. admission letterhead, etc.

引用:Many+thanks+ah!For+security+reason,+with

原帖由 fasic88 於 13-07-30 發表
Many thanks ah!

For security reason, with reference to other FB group, I suggest you request some p ...
唔係好明!即係點樣整呢?因為我都係第一次開group!

回覆:Fannyalex 的帖子

我意思係避免白撞,你add人之前要果個人提供入學證明,好似其他group都會。

回覆:Fannyalex 的帖子

仲有要set 做private group好D,避免廣告啦,招生意等。不過就多重功夫,多謝你!

i cannot find the FB group.  can you add me?  Thanks!

回覆:S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

不如開個whatsapp group, 快靚正!

回覆:S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

我仔仔pm 班, 我要搬來北角了, 多多指教!

我明天簽租約, 好緊張!

引用:不如開個whatsapp+group,+快靚正! +

原帖由 碰壁 於 13-07-31 發表
不如開個whatsapp group, 快靚正!
無乜所謂啦!你哋pm email我就加入FB, 電話就whatapp囉!各有各好!
都係多d渠道溝通!

fasic88    發表於 13-8-2 11:54

引用:Quote:原帖由+碰壁+於+13-07-31+發表不如開

原帖由 Fannyalex 於 13-07-31 發表
無乜所謂啦!你哋pm email我就加入FB, 電話就whatapp囉!各有各好!
都係多d渠道溝通!

...
已pm

引用:Quote:原帖由+碰壁+於+13-07-31+發表不如開

原帖由 Fannyalex 於 13-07-31 發表
都係多d渠道溝通!

...
PM 了