用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 蘇浙2013-2014 k1 pm 討論
樓主: ella1029
go

蘇浙2013-2014 k1 pm 討論

DEL

DELete THIS MSG

回覆:dada123 的帖子

hi, 我都係108呀!我仔下午班的。

回覆:aaronmok 的帖子

Same here see u....

回覆:蘇浙2013-2014 k1 pm 討論

註左冊但今日唔似有400人喎,係咪10班每班40人?

我都覺,似200人左右,唔通好多人放棄?

可能有的家長要返工黎唔到, 有的已經係舊生家長, 所以唔黎聽多次瓜~~

我108室注冊,我都好尾注冊個幾個了,偷望到還有6個以上學生冇注冊(老師本筆記)

各位媽咪有沒有興趣開返個facebook,大家可以交流下

引用:可能有的家長要返工黎唔到,+有的已經係舊生

原帖由 pandabobo 於 13-06-01 發表
可能有的家長要返工黎唔到, 有的已經係舊生家長, 所以唔黎聽多次瓜~~
而且好多是N班升K1,好熟學校,唔駛聽同參觀,我在家長會開始前已辦好入學手續,聽完家長會就走

我都係,早左去,老師就叫我去辦手續,跟住聽講座,內容都已經係辦理手續時一早派左,所以都無乜新野聽,一叫參觀,我就走左了。

我都係一參觀就走~

大家好, 我今日收到call waiting 收囡囡讀pm , 多多指教
請問個家長會係講d乜ga ??

mamingyin72 發表於 13-6-5 11:08
大家好, 我今日收到call waiting 收囡囡讀pm , 多多指教
請問個家長會係講d乜ga ?? ...
當日都係註冊,訂校服,買書包,申請校巴....係禮堂聽下學校簡介..講下課程同開學事項, 參觀學校等等^^

ella1029 發表於 13-6-5 12:37
當日都係註冊,訂校服,買書包,申請校巴....係禮堂聽下學校簡介..講下課程同開學事項, 參觀學校等等^^
...

唔該哂你 ~

我give up左lu...
希望以後有機會再同各位做同學仔~~

仲未有消息轉上午班,應該冇機會,唔開心^~^

引用:仲未有消息轉上午班,應該冇機會,唔開心^~

原帖由 dada123 於 13-06-11 發表
唔駛唔開心,蘇幼下午班係多D資源,多D活動,師生比例少D.

KCS is a good kindergarten, my girl has spent there for 4 years, since PN and she has a very strong Mandarin foundation, and basically the Chinese standard is generally higher.  Of course, the English exposure is a bit less, but overall the teachers are caring and children love to go to school.  Most of the KG student will be admitted by P1, so it is not a problem, the only question is whether you will take it as most of the student will apply for other subsidy or private primary school, so around 1/3 will remain for P1 and most of them are foreign or non-Chinese students as their primary just want their child to learn Mandarin, so it looks an international school in some way.

引用:仲未有消息轉上午班,應該冇機會,唔開心^~

原帖由 dada123 於 13-06-11 發表
我問過學校,佢地話上午班少班d 同好full,  應該無機會轉到, 所以我已經唔再諗。現在係諗下將來上午d 時間學咩好你地會唔會比小朋友學下野?

回覆:howo 的帖子

真係? 咁就好了。我都想少人dd...