用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: mslai9212
go

校際音樂節

cyiuch  問左協會, 只要帶埋參賽證唔係會員都可以買譜。

cyiuch 不好意思,借用你的點評,因這是有用資訊^_^

cyiuch  有資訊當然要同大家分享啦! 如果唔係大家喺度講開正版問題, 我都唔知自己手上份譜只係COPY. 賽完先知就慘!  發表於 13-3-7 22:20

醒目開學勳章 王國長老

再DOUBLE CHECK的確係:
3.4 比賽樂曲
3.4.1 參賽者及伴奏者有責任確保所使用之樂譜為正本。參賽者(包括伴奏
者)如需使用樂譜比賽而未能於演奏時同時出示正本樂譜,將被取消資
格,一律只獲評語,沒有分數,亦不獲發獎狀。

Charlotte_mom 發表於 13-3-7 16:55
再DOUBLE CHECK的確係:
3.4 比賽樂曲
3.4.1 參賽者及伴奏者有責任確保所使用之樂譜為正本。參賽者(包括伴 ...
如需使用樂譜比賽而未能於演奏時同時出示正本樂譜

所以我理解為:
如不需使用樂譜比賽(鋼琴項目必須背譜的就是不需使用樂譜比賽了),就不用出示正本樂譜(協會職員亦是如是答的)

Charlotte_mom  Understood  發表於 13-3-7 17:40
十月媽咪  非常清楚, 明白晒!  發表於 13-3-7 17:34

亦要留意,伴奏者,因為需要用樂譜,所以"演奏時"必須同時出示正本,不能以正本在手袋內作理由(我已多次見到有伴奏者因為咁樣做而被DQ,最慘係佢唔會當時提醒你,直接DQ,到你拎分紙o個刻見到自己冇分先知)
另外,一直都有家長話職員會在登記時就check 譜,其實我亦有問過協會,職員話其實佢地唔會咁做的(除非是own choice class),仲叫我如果比賽當時發現有咁的情況就即刻打上去

回覆:marcuscyrus 的帖子

你非常正确,每年都有人拗這個問題,所以我每年都check一次以免被DQ .

miss321 發表於 13-3-7 18:57
你非常正确,每年都有人拗這個問題,所以我每年都check一次以免被DQ .
無錯阿,雖然我都幾肯定一直都係咁的做法,但為免佢改左我唔知,或者係自己一時老人痴呆記錯,所以每年都一定再打去問一次,我都唔希望係自己一時大意影響到其他人。