用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 K3 同學今年考直資私小
go

K3 同學今年考直資私小 [複製鏈接]

成積如何?

30    0    0    0

引用:成積如何?+

原帖由 Sasa135 於 13-02-21 發表
成積如何?

抄到咁多咋:
DGS 32/142
CKY 65/168
HY 12/100
喇沙29/150
YW 43/150
DBS 36/150
GHS 40/150
APS 63/160
KTS 68/128
MCS 35/150
TSL 48/150  
DPS 9/60
ST PAUL 男女28/140
ST Paul 小學12/96
St Sum 12/90
德雅90/28
禮賢30/90
Pui kiu 31/120
港大同學會20/120
王錦輝34/150
Pui Ching 12/240
音小32/150
St Joseph 33/100
SFA 56/180
播道23/120
St Mary 17/120
聖嘉18/128
天神11/100
循道10/120
呂明才15/132

引用:Quote:原帖由+Sasa135+於+13-02-21+發表成

回覆:K3 同學今年考直資私小

This is 2011-12 result! not  2012-13 !

Thank you for the information.  

想知道這數字是否包括後補最後有offer的數字?因看見德雅是90/28,前者數字比後者大,看來像是有人最後冇接受offer。
謝謝指教。

應該係德雅兩組數字調轉左。

補充幾間:
真光34/60
高主教16/120
油天15/150
聖羅撒9/120

前面數字是有多少SC學生入左,後面數字是該校有幾多個小一學位。
其實成績好好,不過學校真的好低調,今日家長講座沒有半句誇耀的說話,但幾個分享的家長都好感謝SC的栽培。

引用:This+is+2011-12+result!+not++2012-13+! +

原帖由 hosuper 於 13-02-23 發表
This is 2011-12 result! not  2012-13 !
2012-13都未定晒,SC學生好多時係扣門好出色。2012-13要下年先可以公報。呢個係official 資料,好過聽黎聽去收d唔啱嘅風。

引用:前面數字是有多少SC學生入左,後面數字是該

原帖由 bearcat2003 於 13-02-23 發表
前面數字是有多少SC學生入左,後面數字是該校有幾多個小一學位。
其實成績好好,不過學校真的好低調,今日 ...
好似無講林文燦,有冇人知?

引用:想知道這數字是否包括後補最後有offer的數

原帖由 FortuneBB 於 13-02-23 發表
想知道這數字是否包括後補最後有offer的數字?因看見德雅是90/28,前者數字比後者大,看來像是有人最後冇 ...
唔好意思,倒轉咗,應該28/90

謝謝回覆!即是否這是最終入讀人數?SC小朋友考取的成績真是令人豉舞!

學校有進步喇,進步既意思係佢地公開D收生成績,以前佢地冇呢D數字比我地睇架。不過派位既學校其實應該唔關佢地學校事,因係計分同住址派位。仲有LS 同MCS比以前其實係相對少左人入~

引用:學校有進步喇,進步既意思係佢地公開D收生

原帖由 sadsam 於 13-02-25 發表
學校有進步喇,進步既意思係佢地公開D收生成績,以前佢地冇呢D數字比我地睇架。不過派位既學校其實應該唔關 ...
LS同MCS係津校,要抽獎入去,可能太多人爭,小咗啦。位家長分享女兒扣門時情況我都感受到個緊張,之前考直資私小,所有學校waiting, 到summer 週圍扣門,佢女兒表現又特然進步好多,所以有幾個offer,呢下我都有擔心到時可能我都一樣。至於一d有連繫幼稚園嘅小學eg HY,MS 都有1x個SC,真係好鼓舞。至於SMC小過10人,呢個好似比較小,有小小失望。

SMC 不是17人嗎?

引用:SMC+不是17人嗎? +

原帖由 bearcat2003 於 13-02-25 發表
SMC 不是17人嗎?
我炒唔切記錯咗,有17個都幾好啦。

Sorry!  SMC是否st Mary?

Yes,SMC=St Mary

is it the stat for previous years? i had seen it in an old post...

St Joseph 33/100 ---> is this st jo refer to that in wan chai or that in kwun tong?

禮賢30/90 ---> around 1/3??!!!  same promotion rate as their own k!!!
‹ 上一主題|下一主題