用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 恒生X乓球課程, 是否好好
go

恒生X乓球課程, 是否好好 [複製鏈接]

是否常規班??
   0    0    0    0

回覆:GIGI168 的帖子

搵球會乒乓球班好過。

醒目開學勳章

請問那個球會好??

回覆:超正龍吐珠 的帖子

各區都有好球會,最緊要近,慳返車程時間。

試過間叫中X香港, 好差

回覆:恒生X乓球課程, 是否好好

抽籤得左,好吾好去?

抽新一代...如果你諗住先睇下小朋友有無興趣都叫勉勉勉強OK啦..大多數人都升唔到上去嫁.. 升到上去就唔係咁平. 家陣好似要成千蚊一個月, 你大可試下當俾小朋友接觸下囉, 否則出去搵其他可能仲好D~~有樣野, 千奇唔好抽荃灣街市果個場..果個老女人超HEA完全唔理. 一味講道理, 拍都未識楂, 一味講講講..到練習又唔會睇D小朋友..由佢地俾果D助手攪掂就算, 根本就唔會去睇小朋友進度, 仲攪到我仔無晒興趣, 反而第2次抽到尖沙咀個SIR就OK好多..

palapala 發表於 13-3-18 16:08
家陣好似要成千蚊一個月 ...
不是一個月,是一個8堂的課程。

我覺得可以比小朋友試玩, 看看他喜歡不喜歡, 如果首次玩, 本人覺得抵

我小朋友在這裡學, 團體班, 都算 okay.  
當然最好係好彩揀到一班學生唔太多的, 因為多, 教練個別指導時間相對會少咗。 佢set 咗 1:6-8, 但有時遇啱有小朋友來補堂, 人數會多咗。

佢初學時, 進度稍慢, 大約6個月左右才開始睇到進步; 哩度好似算幾便宜, 當作普通活動一定冇問題。

ping ping course
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

醒目開學勳章

o岩o岩果期新一代,我小朋友都有考, pass左...當然唔只係靠佢10堂啦., 我有搵出面教綀執手勢....讀,係為左升級,考章,當係乒乓球入門版, 平平地都ok,

想問下幾多錢一小時?
另外,考章有乜用?

回覆:Chunyan 的帖子

考章只不過是給小朋友一個目標,如琴試考級。乒乓球分>>銅、銀、金、白金、鑽章。一般好少人會考及會提的,因小學階段至升中,中學星探會在比賽場地搵人,或睇乒總網上之個人排名,一般睇U-12(12歲以下)的個人全港排名,小朋友若是排名在頭廿名,可稱是具有特異功能(運動)的小朋友啦!

回覆:sukitelfold 的帖子

我囡囡八歲,之前打乒總訓練班不太有用,因比例太多小朋友學野不太多,之後跟左私人教練後比打乒總班進步快好多,地方又可以就我,五歲踉私教到现在三年,囡囡开始打乒總比賽,有興趣可pm我比教練資料你

kwanwai112 : 我想你是aisa table tennis institute 的staff, 因有關table tennis 都有你post係到sale
‹ 上一主題|下一主題