用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

回覆:Jjchow2015 的帖子

抱嫌講句,cancer 也不是個個醫得好,何況你心急成咁,好可能未睇到有無效,就轉咗去另外一些療程。

戒口,我自己會叫人起碼戒清後數足三個月才review 有無用。注意是戒清,未戒清不計。有好些媽減少份量當做咗。

同你日日近距離咁望住個仔,根本有咩變化你都好難察覺,建議你今日同仔拍個15mins video, 影下如眼神,對答,怪動淨等等,到三個月後review 時攞出來比較,這樣會比較客觀。

回覆:Kyle 的帖子

Agree with u!! 要介就介清! 無理由明知道敏感仲食! 同麻我想信佢以前便秘一定好多毒係身體內,痾也要時間先清到!

我身眼見住妹妹打針後眼神差,到現在好好多, 我想信係免疫系統作用同佢日日大便又愛吃火龍果有關!
唯有努力!希望大家小朋友都有進步!

好多謝你分享,想買魚油比阿女試下,但我女得一歲,你介紹的Nordic Naturals, Arctic Cod Liver Oil, 唔知份量係點食法, 我見IHERB product 度又無講~

回覆:Karenphilic 的帖子

咁細個,油都未必食過,我想他是正正常常bb, 多煮三文魚佢食先。

回覆 Kyle 的帖子

我女唔係正常BB, 佢出世就缺氧, 應該有腦傷, 依家發覺佢有D自閉症徵狀, 例如唔望人唔應人, 自己玩手指。我想睇下係咪有魚油可以比佢試下。
另外我想問CO Q10係咩黎, 我見你地都有講。

我真係對呢D supplement係初哥

引用:回覆+Kyle+的帖子 我女唔係正常BB,+佢出世

原帖由 Karenphilic 於 16-01-15 發表
回覆 Kyle 的帖子

我女唔係正常BB, 佢出世就缺氧, 應該有腦傷, 依家發覺佢有D自閉症徵狀, 例如唔望人唔應 ...
見到,出世時缺氧,但食魚油、supplement 豈可搞得掂呢?試針灸吧!

引用:回覆+Kyle+的帖子 我女唔係正常BB,+佢出世

原帖由 Karenphilic 於 16-01-15 發表
回覆 Kyle 的帖子

我女唔係正常BB, 佢出世就缺氧, 應該有腦傷, 依家發覺佢有D自閉症徵狀, 例如唔望人唔應 ...
諗下高壓氧

腦傷比自閉更難搞,自閉同cancer 都差不多,何況腦傷。食魚油和supplement 米好似拗下痕咋!

你如要試醫,要揾針灸,高壓氧或幹細胞。正苦只有復康訓練。針灸試頭針、體針,舌針。高壓氣或幹細胞要返大陸揾。

回覆 Kyle 的帖子

我女係腦傷中算唔太嚴重,暫時有做緊頭骨整合同針灸,仲有物理治療,但高壓氧係有咩功效?返大陸先有咁要經咩渠道。

深圳人民醫院,要自己去卦門診。我未試過,聽有人去過。價錢平,但自己要book 定酒店,又要煩聯系咁,預在深圳日日返工咁玩足幾個月啦。

大陸腦癱b 是做高壓氧的,大醫院一般有高壓倉設備。但安全否要自己衡量,試過爆炸㗎。

唔諗咁煩,米集中做針灸和訓練。

缺氧,米用高壓輸氧,望個Bb 吸入純氧時可以達到深層細胞組織,令組織更生。

回覆 Kyle 的帖子

多謝你建議。會考慮,畢竟係大陸,都擔心咩都唔識比人lead左唔知去邊。
成275頁真係睇唔曬,想問下如果要驗重金屬應該點驗?同埋點樣排重金屬?

你囡缺氧,不是中重金屬,點解要排毒?打少啲針,食具、食物和食水清潔己可以。

Kyle, 可以借你I herb 個code 用?我搵唔到!謝謝!

見你對上Reply已經1月, 唔知你仲會唔會reply我, 試下啦!
我係新A仔媽, 睇晒275頁後, 真心多謝Kyle你教識我咁多野, 多謝幾位A仔媽媽用左各樣產品後, 回報返個反應同效果, 等我可以從呢D方向多加留意.

我仔今年3月中確定為自閉症, 當時25個月, 冇語言極少音,避開任何人眼神接觸, 搖頭搖身自轉玩車LOOK,食手咬被, 唔聽指令極易發脾氣,  我地冇咩錢, 只能比佢上一星期2日密集 ,上5日個D未有位住, 佢原本早上返緊3日學前適應班(同N班差唔多, 冇家長陪), 都照比佢上, 今年9月返N班,學校話同我地申請到校, 我地點都希望佢試左先再諗, 2班既老師都話仔有進步, 自己都覺佢多左D聲, 但情緒就大左好多,眼神冇改善....再留意下

我已開始介口, 更換食具廚具, 裝左濾水器, 試緊魚油, 已訂左MCT OIL, 益生菌, 葉酸, 椰子油, 會一步步去試各樣野反應同份量. 我打算試左呢D產品, 如果冇效果先試針灸, 我想聽下你意見
另外呀仔D腳甲成日因為屈腳指攪到平晒同成日反出來(2邊角位), 你有冇辦法可以提供呀? 我試過穿襪同貼膠布,但佢1分鐘就除左.....
我想問你游水呀SIR資料,因為呀仔去泳池玩水好開心但佢唔比人掂, 想Plan 佢學游水
Thanks!

昨日見到你個post,真係如獲至寶!!
可只看了2個鐘才看到34頁
有排追呀
多謝你無私的分享

引用:昨日見到你個post,真係如獲至寶!! 可只看

原帖由 yl88 於 16-08-04 發表
昨日見到你個post,真係如獲至寶!!
可只看了2個鐘才看到34頁
有排追呀
我都係,今晚在黎過,多謝樓主的分享

引用:似asd+多點。+adhd+是過度活躍加專注力不足

原帖由 Kyle 於 15-12-27 發表
似asd 多點。 adhd 是過度活躍加專注力不足,雖然有專注力不足成份,但通常都週圍騰,郁身郁勢。遊雲那款不 ...
culturelle是揀兒童那隻已可,還是要食大人那隻呢?
我小朋友3歲。
thx

回覆 yl88 的帖子

有聽過六合一疫苗會導致自閉症,我阿b打了第一針,
‹ 上一主題|下一主題