用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

回復 Kyle 的帖子

係喎,好似好急叫佢又即刻去。我又要重頭開始。我又想問下你地係咪我小朋友年纪半個鐘柯一次。有啲人又話一個鐘一次,飲一碗湯要柯三次先清,大約半個鐘一次,你地啲小朋友係咪咁?

回復 Kyle 的帖子

係呀之前見你提過Biomedical 都幾得人驚
我那時只試過介口gfdf,唔敢試Biomedical
不過我都會全家人煮食油轉椰子油,都係健康0野

回覆:chris-BB 的帖子

By observation, 紀錄佢幾耐頼尿一次,如果係一個鐘,未大概九或十個字帶佢去一次囉!出街前或返屋企後叫佢去一次,開始做功課時去一次咁。其餘時間留意佢動靜,有咩依郁就帶佢去多次。去到慣佢會有一日唔鍾意賴。同埋賴尿有咩大不了。個s 位ot 貪方便和怕清理,居然叫人係底底外面著片片。超!介到至奇! 唔係佢個仔,佢理得你個仔介唔介到,總之唔好煩到佢地抹。我實鬧爆,未介到我都唔帶片,帶褲褲返學。

我聽家長講小學番中度,你知小朋友番中度表達可能真係差小小或者無表達
學校同小朋友著番片算慘.......

回覆:apple~y 的帖子

所以個人要夠硬淨,要俾學校知道你要求。唔俾著片介完一輪,又著番條片,即浪費晒之前心血,介片個仔會經過被人鬧階段,攪來攪去,未浪費晒之前佢喊既力。你係老師都費時煩,俾條片佢著啦!

回覆:Kyle 的帖子

謝謝!咁我個囡米唔食得,因為對疍敏感,等我仲叫朋友響美國幫我買。
聽你咁講都唔知應唔應該繼續做生物療法,呀囡試左呢樣約四五個月再加gfcf, 有老師話佢主動左,但講野仍然好弱,最頭痛是濕疹好難攪,晚晚都瞓得唔好及超易病,自己又要返工真係想屎。

回覆:ChingMan1002 的帖子

濕疹和易病是生物治療之前定之後出現?你的生物治療是做啲咩?生物治療和其他治療一樣係有啲人得,有人唔得,所以若果你得我唔會因為我仔唔得而叫你停。但若果唔得要考慮幾時停,同埋開始前要知道有沒有財力。你要講多啲個情況我先敢俾意見。

關於5-Methyltetrahydrofolate, 我都想買嚟試吓,請問可以PM我嗎? 請問應該食幾多呢? 麻煩晒你。

Surveyor  I also want to know the answer, I welcome for anyone PM the information to me  發表於 13-2-24 02:37

回復 apple~y 的帖子

但在iherb是如何買,可否教我;請問與littlegain比較平幾多?

請問iherb可否買葉酸。

回復 apple~y 的帖子

請問在那裡買耶子油

回復 Kyle 的帖子

我帶囝囝去街好難搵厠所,有時好多人排隊,有時長途車,用膠樽比佢柯又比死老駡,帶佢街邊柯亞仔又唔肯,唔出街又唔得,果死老啲家姐成鬼日搵我地飲茶食飯,好鬼煩。有啲餐厅又無厠所或啲厠所好唔光淨,有時飲多啲水或飲少啲水柯既時间有分別,而且亞仔細唔忍得耐,所以出街要著片咁上下帶佢去一次。佢巳經試過成功條片無濕,但自從聽死老講係屋企著返片一樣帶佢去,點知亞仔又打回原形。最慘亞仔鍾意水,佢賴咗尿佢會睇住條褲濕出黎重用腳踏啲尿,好似好好玩咁,所以佢濕褲唔會介意架!諗起要從頭介過真係想死。

回覆:低功能自閉症=腦葉酸缺乏症

樓主有無試過"魚腥草"煲湯?呢個消炎一流。

唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

第一唔好信足廣告、醫生之外,男人都唔好信,佢地點會識湊仔?

出街長途著片可以理解,屋企都著?呢世都唔駛介。你未由屋企開始囉,set 個規矩一定唔可以著片囉!在乎你肯唔肯抹啫! 出街就算著片都要帶佢去厠所,政府出食肆牌的其中一個條件要間舖有厠所或舖頭位於商場而商場有厠所。幾污糟都要養成去厠所攪掂的習慣。另外就算去幾遠玩,都唔會次次新鮮地方咁爽,應該都是你去開的地方,留意邊到有厠所先坐低入間餐廳,我習慣坐低後點完野食,就帶小朋友去一次厠所,食完又去一次先離開,若飯局時間長,中途會加一次。片一濕,我會幫仔換,我唔鍾意要佢up 住,試想要你自己著住條充滿尿的m巾有咩感覺?噢!very disgusting.

我呢啲出身blue blood 都要降晒格研究屎屎尿尿,你要習慣下先得㗎!

回覆:chowqv 的帖子

是不是中藥?I like 中醫。但小朋友好難飲到中藥,飲湯都難。所以俾咩佢地食,同點食到係一大學問囉!我會研究下。

回覆:Kyle 的帖子

其實濕疹同易病就不嬲架嗱,不過而家介左口家人成日話佢唔夠營養所以易病,最麻煩係d濕疹成日惡化,都唔知邊樣影響,乜唔係介左口應該對濕疹好d ga 咩,好似仲差左。

你個女有無驗食物敏感?除蛋外,有沒有其他?濕疹用咩方法醫緊?類固醇就屎路一條?

另外做緊邊種生物療法?

可以試下用營養治療法,在外國已証實無副作用,

回覆:低功能自閉症=腦葉酸缺乏症

排毒- 我親眼見過有位妹妹針灸加排毒,面色越來越靚。又有好多兒童,受不了排毒,散晒。 真是好個人。排毒藥dmsa, EDTA, dmps 全都係化學野,身體受到未受到,受唔到都巧正常。

同埋都係女果句,唔好盲目想住啲治療,要當個仔cancer 咁,盡量提供一個綠色生活俾佢地,截停佢地從日常生活中吸進身體既毒。

‹ 上一主題|下一主題