用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 現在kg下午班家長時間表
go

現在kg下午班家長時間表 [複製鏈接]

小兒下年讀K1, 因還在考慮給他讀邊間k, 想睇下應該選間上午但學費貴定下午有學券既好!其實兩間都要再補,只係時間,何時補就諗好!
如揀上午時間表容易排,但如揀下午那間應該咩時間表可比佢出去補底呢?
謝謝!

2    0    0    0

回覆:pekkle321 的帖子

妳可以去幼稚園討論區問!
妳呢個問題,最好講埋學校名,會較易分析!

回復 pekkle321 的帖子

讀上午班啦! 除非所有補習課外活動都可在週末上晒。
小朋友太早起床舟車勞頓去上堂,下午或會唔留心,又或者挨得到,不過到時你先知。

United we stand, divided we fall.

回覆:btrue 的帖子

我覺得最緊要是揀學校,反而上,下午沒所謂

回覆:現在kg下午班家長時間表

我post呢度係因為你地經曆過,可以比到好d資料我!
如果上午上一小時興趣班,下午再返學會唔會太趕呢?考小一會否因讀下午班冇咁好呢?
其實上午班係高主教幼稚園,下午班係聖保羅堂。對我地錢上,下午班會好用d, 但最終都係為仔好,所以好想知下午班家長既小朋友時間表,等我可以想清楚,因為一讀三年,唔想再錯!(因我爲仔選錯了PN, 深怕再錯)
唔該各位!

其實上午、下午不是最重要。我两個小朋友上下午都有,只要家長安排好便可以,小朋友可以適應到。另外就是考慮升小問題,高幼可升高小,聖保羅堂要考小一。

引用:我post呢度係因為你地經曆過,可以比到好d

原帖由 pekkle321 於 13-02-17 發表
我post呢度係因為你地經曆過,可以比到好d資料我!
如果上午上一小時興趣班,下午再返學會唔會太趕呢?考小 ...
冇問題的,返下午,上午可返興趣班

如果返下午班都要訓練返小朋友早睡早起,否則到小學時生理時鐘會較難適應

女兒下午班
瞓夠先返學,情緒同投入好d,唔使未回魂就上堂。
上午都有興趣班,雖然選擇唔多,但唔使同
人爭,一般大路都有。
上午下午其實問題不大,細路好快適應,最緊要㨂啱自己學校。

高小都要3千幾學費,如唔會讀高小就唔使計佢小學因素

‹ 上一主題|下一主題