用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 2月2日第二輪面試,幾時會出結果呢?
go

2月2日第二輪面試,幾時會出結果呢? [複製鏈接]

如題,我唔記得問老師幾時會知結果,有無IN完既家長知道呀!
   0    0    0    0

引用:如題,我唔記得問老師幾時會知結果,有無IN

原帖由 car817ho 於 13-02-05 發表
如題,我唔記得問老師幾時會知結果,有無IN完既家長知道呀!
面試完之後一個月書面通知

回復 tattc 的帖子

明白,謝謝你呀! 阿仔個日超級活躍,面試時唔停,唉!

個朝見又好似唔係好多人,三四十個小朋友列到

回覆:2月2日第二輪面試,幾時會出結果呢

但可能都要十個先收一個

引用:回復+tattc+的帖子 明白,謝謝你呀!+阿仔

原帖由 car817ho 於 13-02-06 發表
回復 tattc 的帖子

明白,謝謝你呀! 阿仔個日超級活躍,面試時唔停,唉!
唔好客氣! 所有嘢都已成定局,唯有期望下個月有好消息啦,希望有機會一齊做同學

今日收到取錄信了, 9/3 前交留位費

昨天都剛收到取錄信啊! 3月9號要交留位費

引用:昨天都剛收到取錄信啊!+3月9號要交留位費

原帖由 titipig 於 13-02-24 發表
昨天都剛收到取錄信啊! 3月9號要交留位費
你會唔會要個 offer, 放棄大抽獎?

回復 a_for_apple 的帖子

現在心大心細 有些頭痕. 我看中嶺小的小班教學以及校風, 唔會太催谷小朋友. 但另一方面嶺小算係新校, 唔知升中派位如何? 你會不會在9號交留位費啊?

引用:回復+a_for_apple+的帖子 現在心大心細+有

原帖由 titipig 於 13-02-25 發表
回復 a_for_apple 的帖子

現在心大心細 有些頭痕. 我看中嶺小的小班教學以及校風, 唔會太催谷小朋友. 但另 ...
已有第一屆升中結果,你可以去學校網頁睇下。

我其實係翻叮第二次 in 先收,我哋都幾鐘意老師,教學方法,小班,睇網上好多家長嘅評語都好好,阿仔又唔知點解好鐘意間學校,而大抽獎我係抽跨區,機會其實好細,唔想博,所以會留位,唯一係擔心深水埗網升中,男仔好似麻麻

a_for_apple 發表於 13-2-25 22:59
已有第一屆升中結果,你可以去學校網頁睇下。

我其實係翻叮第二次 in 先收,我哋都幾鐘意老師,教學方法, ...

咁你再去 IN 時係咪相同老師 IN 你呀, 係咪都知你係第二次 IN 架?

回覆:2月2日第二輪面試,幾時會出結果呢

我記得10月頭交表時,編號己經4百幾,都要到2月先有得in,所以如果6月仲有得in,可能今年報讀人數會超過600,差不多比舊年多一倍

chanwendy 發表於 13-2-26 11:02
咁你再去 IN 時係咪相同老師 IN 你呀, 係咪都知你係第二次 IN 架?

我交表時有寫信講明自己係第二次申請, 佢個申請編號都係用番原本o個個.  

面試咁o岩又見番上次其中一個老師, 臨走前, o個位老師話覺得我o地好面善, 問我o地係咪去過簡介會, 我o地話都有, 同埋同佢講上次都係佢 in

回覆:a_for_apple 的帖子

升中網我又唔係太担心,始終同小學做法唔同,重實力多於運氣,除左官津校重可以考直資,最重要係學習環境同一起成長既同學仔影響.所以点解而家甘多家長考直資,因為可以為小朋友揀理念相同的學校同家長

a_for_apple 發表於 13-2-26 13:41
我交表時有寫信講明自己係第二次申請, 佢個申請編號都係用番原本o個個.  

面試咁o岩又見番上次其中一個老 ...

真正證明唔得可以報多次, 我覺得呢個做法真係好好的, 小朋友第一次可能因好多原因表現冇咁好, 有多個機會試多次.

引用:Quote:a_for_apple+發表於+13-2-26+13:41+

原帖由 chanwendy 於 13-02-26 發表
真正證明唔得可以報多次, 我覺得呢個做法真係好好的, 小朋友第一次可能因好多原因表現冇咁好, 有多個機會 ...
好多謝你同其他家長俾好多意見我哋!亦證明學校好好!會俾機會小朋友!

可唔可以pm D 討論比我睇!又一心大心细人!thanks !

chanseven 發表於 13-2-26 15:45
可唔可以pm D 討論比我睇!又一心大心细人!thanks !

你去小學一覽有學校專區, 有問題亦可以問, 會有用家答你的.

li_penguin 發表於 13-2-26 14:02
升中網我又唔係太担心,始終同小學做法唔同,重實力多於運氣,除左官津校重可以考直資,最重要係學習環境同 ...
你講得好o岩, 六年後, 佢有幾多實力都未知, ,可能只係自己太多心.
‹ 上一主題|下一主題