用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後一站,st. Paul's
樓主: yslgirl
go

最後一站,st. Paul's  

引用:係咪入遲到房in就無機會? +

原帖由 Joeywonghk 於 13-02-02 發表
係咪入遲到房in就無機會?
我仔入遲到房in 唔駛兩分鐘就in完, 老師同我講走得, 我o哂嘴。 兩分鍾係連埋對出世紙

回覆:sbux 的帖子

終於玩完呢個遊戲,一身鬆晒!囝囝肯自己入課室已好開心,之後聽到有小朋友喊仲以為係我仔!唔夠4分鈡我仔第一個行出嚟,先知係另一個女仔喊!我問佢老師係咪同佢地玩呀?佢答:有個小朋友喊呀!

Finally done with this crazy game, good luck to all

回復 mosibaby 的帖子

真係好勁爆

引用:終於攪掂晒!不過好不幸地妹妹竟然發燒,但

原帖由 mosibaby 於 13-02-02 發表
終於攪掂晒!不過好不幸地妹妹竟然發燒,但係都算精神,所以照去出賽。

佢個組有2個喊,有個仲喊到嘔,最 ...
呢介小朋友第時肯定無晒自信,同埋把口好刻薄!可憐!

引用:終於攪掂晒!不過好不幸地妹妹竟然發燒,但

原帖由 mosibaby 於 13-02-02 發表
終於攪掂晒!不過好不幸地妹妹竟然發燒,但係都算精神,所以照去出賽。

入唔到st.paul就乞衣,咁香港都幾多,可能佢亞媽自己都係

回覆:最後一站,st. Paul's

我女嗰組in咗5分鐘,問佢in咩佢話玩玩具同唱「搖搖頭」歌,唔知真定假⋯(我喺課室外一粒聲都聽唔到)

我個女話老師問乜名, 幾多歲, 玩玩具, 佢行去老師到話玩完了, 推番張凳, 同老師講BYE BYE.

都係唔知有幾成真

creamsicle    發表於 13-2-3 13:12

原來真係有歌唱!我女話老師播音樂,隻歌佢識喎。我叫佢唱果隻歌,但我唔知佢唱乜。跟住話老師有好多玩具,有Lego 。但老師只係同佢玩左車。

我果組in左4, 5分鐘, 有一個小朋友喊, 阿囡話玩積木疊高喎...

回覆:cy210 的帖子

啊,原來我個間係叫遲到房,又係in左兩分鐘,應該都冇行啦

回覆:yslgirl 的帖子

我個仔都浄係識講玩玩具!

引用:我果組in左4,+5分鐘,+有一個小朋友喊,+阿囡

原帖由 yslgirl 於 13-02-02 發表
我果組in左4, 5分鐘, 有一個小朋友喊, 阿囡話玩積木疊高喎...
我個女都係咁話玩積木疊高

我女in12:30pm, 我12:10pm到,喺學校唔知等乜,冇人指示,又冇得同女去厠所,突然有個職員叫曬所有人出學校外排隊等,結果剛黎嘅就排龍頭,黎左好耐嘅就排龍尾………

入到去即同女去wewee先,都係一陣啫,一出黎已經集合緊,學姐開始帶小朋友上去,明明預鬆到達,但突然好似遲到咁………老師咋咋臨同我對文件

學校設計成天井型,小朋友喊聲好應,又好多人喊,等女in緊時,隔離有個爸爸話:嘩,咁悽厲嘅?

我地組冇人喊,女有講玩lego,又話有長頸鹿,動物………唔知真定假

小孩已經是大B, 上年in SPK 全程哭,(今年流程與上年一樣)為怕他今年再哭,去過幾次模擬獨自面試,面試班老師覺得他作為大B表現非常滿意,今天自己進班房沒有哭,告訴我他和老師玩了一個男孩子女孩子玩具。不幸的是,他的感冒未好,一開始老師問題叫乜名,他大聲說了老師早晨(我懶係醒叫他講)後,正想再開口講名,忽然咳嗽很利害,老師說稍後再過來,他可能真的喉嚨不太舒適,咳完只是口郁郁,沒有說名字,老師等了一會便走開了。。。。我沒想到他會不肯回答這個最簡單的問題。。。不知所措,也沒有嘗試氹他再過去和老師講多次。。。感到自己非常愚蠢,一開始不應懶醒,叫佢講早晨,等佢留返啖氣講名便算啦。。。

jenny1919 發表於 13-2-2 19:59
小孩已經是大B, 上年in SPK 全程哭,(今年流程與上年一樣)為怕他今年再哭,去過幾次模擬獨自面試,面 ...
邊計得到咁多oY

有冇小朋友講到比媽咪/爸爸知班房內有幾多位老師interview? 我吔個組無小朋友喊,in咗4分鐘全部出黎

題外話,
有in.st paul and good hope ,大家都有學姐幫手,感覺gh姐姐有禮貌和笑容多d,氣氛好d! :)

Kafather 發表於 13-2-2 20:45
題外話,
有in.st paul and good hope ,大家都有學姐幫手,感覺gh姐姐有禮貌和笑容多d,氣氛好d! :)

...
今日仲有QC哥哥幫手

mosibaby 發表於 13-2-2 16:41

其實我覺得發燒都唔應該去,發燒比喊到嘔更嚴重,重會傳染埋人地

irene_the_pooh   食左退燒藥通常都會退燒,但發燒即係身體有菌,咁去面試即係傳播細菌,如果新年流流搞到人地病就唔好啦!  發表於 13-2-3 00:53
mosibaby  妹妹係一朝早微燒,已經即刻食藥,出門口前已經退曬燒,而且冇咳冇流鼻水尚算精神,身為媽媽的我當然會睇情況決定去唔去in啦,唔到最惡劣既情況當然唔想放棄啦   發表於 13-2-2 23:29