用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人放棄SC或KV而揀了其他幼稚園(龍校除外)? ...
樓主: December_baby
go

有冇人放棄SC或KV而揀了其他幼稚園(龍校除外)? [複製鏈接]

回覆:lkf_leung 的帖子

同意!反而聽講kv可令小朋友自己做功課,不需家長協助,係咪個個kv學生都可以呢?如係,咁就真係好amazing嘞!kv都收咗我囡囡,原本我對佢嘅教育方法好有保留,但如果佢真係呢樣野,對我d懶家長又幾好,幾吸引!

小朋友會吾會自己做功課,好睇小朋友性格和家長安排。

我小朋友K2,都會自己做功課,做完比我check,我覺得間間學校都會教小朋友自動自覺,小朋友做吾做到就因人而異。有d家長好involved,樣樣跟得太足,其實無機會比小朋友發揮小宇宙。

醒目開學勳章

回覆:有冇人放棄SC或KV而揀了其他幼稚園(龍校除外)?

我早兩年放棄SC而揀咗一間有全日班嘅俾阿女.
永遠冇最好嘅學校, 所以揀間適合阿女又滿足我需要嘅學校

Jane1983 的帖子

好贊同你, 肯自動自覺做功課, 係睇小朋友自己性格, 我仔每星期五才有功課做, 但佢回家一定要做咗功課才玩玩具, 今天剛開始放假, 但我仔昨天已做晒新年假期的功課. 所以係睇個人.

引用:哈哈,雖然我都覺得SC同KV難入,但又奇怪身

‹ 上一主題|下一主題