用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音樂節 - 網上公佈比賽時間表
樓主: mimame
go

音樂節 - 網上公佈比賽時間表

回復 musickwong 的帖子

咁唯有跟據參賽編號同地區逐日睇啦 !

cpcog  use Find function to search might save some time.  發表於 13-1-24 22:04

回覆:eny 的帖子

參賽編號如何得悉?係咪學校通知呢?

回覆:musickwong 的帖子

找到了,遂個group 入去睇,唔該!

回復 musickwong 的帖子

學校會派參賽通知書俾賽者,上面有的。呢張紙好重要的,出賽當天一定要帶去,否則會被取消資格的。
其實另外仲有張報名表回條,上面亦有參賽編號,但通常學校都唔會派,以免跟參賽通知書混亂。

回復 henryho4h 的帖子

早比早享受!一人帶一個.....各自各精彩。

今年Piano Concerto沒安排在APA......有點兒失望!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

撞咗學校考試呀!!!!

aeiou_drm  Thanks, eny.  發表於 13-1-28 14:49
eny  可以上去協會更改比賽場次  發表於 13-1-25 10:11

bebebe12345 發表於 13-1-25 08:03
回復 henryho4h 的帖子

早比早享受!一人帶一個.....各自各精彩。

我的排得好後呀............有排等.
我小朋友寧願彈第一出場,佢之前試過,感覺良好,因為,無壓力,今年最後出場,要聽晒所有人彈,佢就唔想羅.

bebebe12345  儘量不要由頭聽到尾,這是大忌、寧願遲一點入。  發表於 13-1-25 10:07

joyce919 發表於 13-1-25 09:07
撞咗學校考試呀!!!!
我都撞咗學校測驗周呀, 請問如果測驗在上午, 比賽在下午, 可以改到時間嗎?

joyce919  如果要改,要學校出信同埋文件先有得改。上午測驗,下午比賽改唔改得就要睇學校了。  發表於 13-1-26 09:22

請問通利音樂廳的地址是那裡?

eny  九龍灣MegaBox,12樓  發表於 13-1-25 23:32

bebebe12345  儘量不要由頭聽到尾,這是大忌、寧願遲一點入
>> WHY?

呀仔係第二埸尾二好有壓力,老師叫佢吾好理人点拉,拉番自己的。

回復 clarawuwu 的帖子

聽得其他太多、小孩子容易不知不覺中跟了人家一些、忘了自己一些。反而出賽之後欣賞其他參賽者,自然是好事。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回復 aeiou_drm 的帖子

可以, 詳情如下:
http://www.hksmsa.org.hk/download/MAFormChi.pdf

bebebe12345 發表於 13-1-25 21:25
回復 clarawuwu 的帖子

聽得其他太多、小孩子容易不知不覺中跟了人家一些、忘了自己一些。反而出賽之後欣 ...

但報到後,唔入場呀? 咁咪唔知幾時到自己? 成日出入會俾工作人員鬧.....

可不入場就不入場,留待接近才入,應有工作人員維持出入。
要知何編號參賽者在進行,也不困難吧。

clarawuwu  明白了  發表於 13-1-26 16:27
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

回覆:henryho4h 的帖子

Already 2 parts I think?

回覆:bebebe12345 的帖子

以前free些,現在有些好嚴

bebebe12345  去廁所可以嗎?  發表於 13-1-28 09:31

bebebe12345  去廁所可以嗎?

可以,我見過有小朋友遲進來或去完廁所返黎,個職員係用好不耐煩的口吻話:你快D坐好,唔好阻住比賽進行,但有D又唔係好理