用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果攪個靜坐或遊行,大家會參加嗎?主題:政府資助津校 ...
樓主: junyi
go

如果攪個靜坐或遊行,大家會參加嗎?主題:政府資助津校應先留給香港兒童!單非或雙非

回覆:如果攪個靜坐或遊行,大家會參加嗎?主題:政府資助津校應先留給香港兒童!單非或雙非

支持支持!

SUPORT SUPORT!

回覆:TGC 的帖子

如果 CY 能夠解決雙非問題!2017有普選的話,我投佢一票!

回覆:如果攪個靜坐或遊行,大家會參加嗎?主題:政府資助津校應先留給香港兒童!單非或雙非

支持!

引用:Quote:Bert+發表於+13-1-23+08:45+我係講支

原帖由 silvia_ng 於 13-01-23 發表
cy 只係cy, 佢唔係harry porter, 一變就有, 一變就得。而家佢上任只有半年左右, 咁多年既問題點會一朝了呢? ...
佢跟本唔應該有任何時間做嘢,因為佢跟本唔應該當選,他作為—個專業测量師,也是測量界的老前輩,一定心知肚明自己屋企有無僭建,由佢第—日住或買樓時就一定知道,佢講他是GP surveyor, 而不是building surveyor 所以不知道,只是籍口,我是行內人所以我很清楚。我也很清楚自己屋企有無僭建。一個理大的退休測量學系教授也批評他無可能唔知有潛建。佢個特首位眞係得來不義,公"義"個"義"!

引用:Quote:Bert+發表於+13-1-23+08:45+我係講支

cy 只係cy, 佢唔係harry porter, 一變就有, 一變就得。而家佢上任只有半年左右, 咁多年既問題點會一朝了呢? ...
佢跟本唔應該有任何時間做嘢,因為佢跟本唔應該當選,他作為—個專業测量師,也是測量界的老前輩,一定心知肚明自己屋企有無僭建,由佢第—日住或買樓時就一定知道,佢講他是GP surveyor, 而不是building surveyor 所以不知道,只是籍口,我是行內人所以我很清楚。我也很清楚自己屋企有無僭建。一個理大的退休測量學系教授也批評他無可能唔知有潛建。佢個特首位眞係得來不義,公"義"個"義"!

sandytaitai  GOOD POINT  發表於 13-1-24 10:59

Miulo  cy有僭建係唔,,但唐唐係做緊高官時期都照起下城,咁咪仲恐怖!  發表於 13-1-23 21:07

回覆:Bert 的帖子

Bert:很少在這裡有你這種具信服力的批評!勁!

Jen123 發表於 13-1-23 16:26
如果 CY 能夠解決雙非問題!2017有普選的話,我投佢一票!

2017年雙非大多數都未夠18歲, 可來有普選?

明知有賊入屋, 一個簡單拉閘放狗的動作還要研究, 除了是內鬼無其他解釋

回覆:fsforth 的帖子

fsforth:你意思指雙非兒童是國家的政策?目的是混和港人,以便取得絕對控制權嗎?

話事人唔係CY係北京,要反映到上北京知道先有用

回覆:mena 的帖子

mena:北京領導人的子弟是去外國留學的,沒有這些問題,香港人的小事,他們沒有興趣,當年「莊豐源案」,判勝數的大法官,他的子女需要和我地走去玩自行和派位嗎?算吧!接受吧!我屋企人之中,選擇不接受的,一早已經移民走了,我這些沒有走的,唯有留下面對,不過,香港比其他地方已經好好多了。

我會參加反對強國蝗蟲入侵香港

回復 ngokwan 的帖子

就算可行的政策去到立法局,一定拉布拉到胎死腹中,現在好多個案都係因為佢唔like CY,所以乜都冇得過,何況雙非問題,又唔俾政府釋法,睇怕我死鬼都解決唔到!

回復 Bert 的帖子

其實唔係cy做,就係唐唐做,我情願cy做好了,起碼佢都肯去解決雙非問題,,假如唐唐做,佢地下城咪仲嚇死人,而且佢一定沿用曾蔭權的管治,唔會處理雙非,既然係咁,我情願cy做!就算2017有普選,我都唔會選泛民的人,因為呢幾年我對佢太失望,而且佢都冇能力!現在d示威遊行已經變晒質,d政黨各懷鬼胎,d年青人郁d就暴力打架、街,挑戰警方,以前我都支持遊行,但現在我覺得好討厭.

引用:其實雙非小朋友有香港出世紙,法理上會否好

原帖由 samchan2179 於 13-01-23 發表
其實雙非小朋友有香港出世紙,法理上會否好難限制佢地報乜學校。我覺得要求政府加資料,如在北區學校加開小 ...
其實我覺得開多一班都應該解決唔到!

引用:Quote:原帖由+silvia_ng+於+13-01-23+發表c

原帖由 Bert 於 13-01-23 發表
佢跟本唔應該有任何時間做嘢,因為佢跟本唔應該當選,他作為—個專業测量師,也是測量界的老前輩,一定心知 ...
三個候選人,兩個僭建,一個漏報公司董事職位。三害取其輕,冇得選擇之下只可以硬食。
而家再講返之前,唔向前望,對任何人都冇益處。

MrBeast  My thought excatly.  發表於 13-1-24 07:40

Miulo 發表於 13-1-23 21:02
回復 Bert 的帖子

其實唔係cy做,就係唐唐做,我情願cy做好了,起碼佢都肯去解決雙非問題,,假如唐唐做, ...
其實大部份遊行人事都係和平,只係人力暴力搞事,

搞靜坐,我support!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

今晚再睇奶粉新聞真係火都嚟埋真係想閙爆D水貨人!你哋係咪香港人丫須然我唔使買奶粉,但我仍然好想爆破