用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK AND YORK
樓主: tuelovefei
go

THINK AND YORK [複製鏈接]

回覆:vickyyeung1204 的帖子

我個仔由N班升上K1, 讀Lam Tin Think,老師好好,可能呀仔讀pm N班,人小,老師好caring,姨姨都好好,我仔好多麻煩嘢要幫手,但都會好配合家長,學術上,非常滿意,尤其英語,時常主動走去同外藉人士交談

回覆:rhung 的帖子

Good,thank you for sharing

thank you for share

我囝囝讀緊MOS think n 班, 我唔覺得小朋友大便會無人理wor. 老師到而家都會打電話黎匯報下小朋友既情況, 即使無咩特別, 都會個零月便打一次來, 傾親都15分鐘以上, 講好多小朋友既野俾我知(剛開學時是日日打來的, 朋友聽了都很驚訝).
而且我感覺老師很記得我講過既野, 同埋好配合我想佢地幫我留意既事情. 下次打電話來既時候會主動同你講返. so far小朋友幾鍾意返學, 雖然佢地講明N 班主要先打好母語基礎. 但每日都有一D普通話, 一D英文, 所以我囝囝都幾鍾意英文. 而家我有時用簡單既英文同佢講野, 佢好多都聽得明.
問過校長, 佢話K1開始便會有一半時間用英文上課.雙班主任.

applemore 發表於 13-1-28 19:02
回復 BCoLick 的帖子

我個仔讀緊MOS Think 的PN (下午)...  so far 佢讀得好開心, 我都好满意
MOS 區是指什麼? thanks

晞晞爸b  馬鞅山  發表於 13-3-13 00:42

回覆:sophie_mama 的帖子

‹ 上一主題|下一主題