用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK AND YORK
go

THINK AND YORK [複製鏈接]

想問一問大家, 其實睇左升小一個表THINK 派&考小一成績都唔錯, 點解個個好似會揀YORK 先?
有無讀完THINK AND YORK 既家長可以分享下..THANKS

2    0    0    0

回覆:THINK AND YORK

小兒Think(九龍塘)及York都有am offer, 已選Think是因為貪佢小班教學。

hayley1328    發表於 13-2-5 15:45

係囉..你同我諗法一樣(小班教學)...我是藍田THINK 收左...但今日才發現自己好傻不停去追YORK 既POST...

tuelovefei 發表於 13-1-22 15:39
係囉..你同我諗法一樣(小班教學)...我是藍田THINK 收左...但今日才發現自己好傻不停去追YORK 既POST... ...

york 深過think.

引用:Quote:tuelovefei+發表於+13-1-22+15:39+係

原帖由 ce366 於 13-01-22 發表
york 深過think.
Hi ce366, 想問怎知道York深過Think? 請指教。

herman0114 發表於 13-1-22 16:40
Hi ce366, 想問怎知道York深過Think? 請指教。

My son is studing in York now

回復 ce366 的帖子

請分享多一點..THANKS...

tuelovefei 發表於 13-1-22 16:44
回復 ce366 的帖子

請分享多一點..THANKS...
DETAILS 去番YORK 果度睇. 好多DETAILS.

點解好似THINK 咁少人分享? 我都係有呢個OFFERS, 二簡一中.  我心底裡好想簡THINK 但資料唔多, YORK 既分享係多得好緊要 ... 又EK 又FB GROUP ... 相反THINK 只知小班教學.

tuelovefei 發表於 13-1-22 14:46
想問一問大家, 其實睇左升小一個表THINK 派&考小一成績都唔錯, 點解個個好似會揀YORK 先?
有無讀完THINK AN ...
小女有 Think 嘅 offer 後, 無去到 York interview ...  

回復 ekhc 的帖子

根本唔會申請YORK

ekhc  慳番$30報名費!  發表於 13-1-24 01:39

你不如check 真d think 嘅小班,係咪garanteen 一個班房得一組先。
如果1:7,但係一個班房有幾組,咁係咪你心目中嘅小班呢?

引用:你不如check+真d+think+嘅小班,係咪garant

原帖由 iloveu3939 於 13-01-23 發表
你不如check 真d think 嘅小班,係咪garanteen 一個班房得一組先。
如果1:7,但係一個班房有幾組,咁係咪你 ...
Mos Think pn上午一班12人,下午10人。兩班同一班房,上堂時分開兩邊各自上課。

我自己比較Think同York時,亦考慮兩小時是否足夠,排隊,唱歌,洗手,茶點,運動之後,還有多少真正學習時間?

VeryB  請問有你比較既結果係?  發表於 13-1-25 16:39

係啦, 我仔有MOS THINK pm offer, 好想知多D, 我亦係見佢派小一的成績都幾好, 差不多有一半畢業生去得到直資/ 私校, 但就好奇怪EK好少關於MOS THINK0既post, 有冇用家可以講多D資料比我地聽呀?  見過唔少post話學校照顧得唔好 (例如疴左大大又唔同佢地換片, up到pat pat紅晒咁.....), 係咪真係會咁呀??

我將來都想小朋友考本地直資/ 私校, MOS THINK係咪一個正確選擇?

正好我有think pn offer 同 york k1 offer, 可以試左think 先....我只知藍田think 是ok 的....其他分校就搵唔到資料..

我沉日去左報KLN THINK 既PLAYGROUP, 月尾會上堂, 就係想了解多少少呢間學校.  我沉日去報既時候有一班同學晌PLAYGROUND玩, 數過, 係11個小朋友有一位外籍老師睇住佢地玩.

既然呢度無咁多SHARE, 唯有親自去感受. 佢話係學校老師教呢個PG既, 我就去睇下係咩一回事啦.

回覆:VeryB 的帖子

你上完之後返嚟滙報下喇

VeryB  of course :)  發表於 13-1-28 16:46

引用:正好我有think+pn+offer+同+york+k1+offer,

‹ 上一主題|下一主題