用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽日CCKG interview
樓主: 金盆洗手
go

聽日CCKG interview

回覆:hobby 的帖子

引用:我果個+in+左10分鐘,話有puzzles+同睇pict

原帖由 LWL1212 於 13-02-01 發表
我果個 in 左10分鐘,話有puzzles 同睇pictures (其實可能好以你地講係睇書),有動物、水果、花園喎 ! 其 ...
咁!你囝囝有冇2 in?

回覆:Andymammy 的帖子

無Second interview 丫!

回復 gatochat 的帖子

我估10mins冇問題, 實力最緊要

我囡囡話佢睇咗thomas嘅書, 但冇thomas, 得james & toby 都唔知佢有幾成真

回復 LWL1212 的帖子

直接收就不用2nd in 了

回覆:聽日CCKG interview

唔知往年2nd in.多唔多?!

回覆:hobby 的帖子

吾會啦!雖然in左10mins, 不過我估佢係砌puzzle 慢同可能
就算當佢當日in得ok, 大仔個個好似都in 10mins , 我呢啲超細b邊有機會丫。

我囡囡是細女,9月出世,本來諗住冇機會,但收到2nd in的信,是否有2nd即機會較大呢?還吩咐我們補回一個回郵信封給他們。
但亦有朋友說上年冇2nd的都有收!
請問有沒有高人可指點一下,2nd會考什麼?萬分感謝!

上年好多不用2nd interview已直接有offer, 其中包括12月細b,冇背景冇拉關係,憑實力直入cckg.

FortuneBB 發表於 13-2-20 22:16
上年好多不用2nd interview已直接有offer, 其中包括12月細b,冇背景冇拉關係,憑實力直入cckg. ...
這是否意味著真的仍有少數要靠second in才入呢?因為如果first round收晒,何用second in呢?如果second in不是用來再評審再收學生,又何必多此一舉攪個second in, 辛苦老師/校長呢?!

回復 FortuneBB 的帖子

你點知上年好多人唔駛2nd in 而直接有offer?
我聽到嘅版本反而係無一個收嘅唔駛2nd in wor

我不會在這裡散播不準確資料,你信我啦,我只是把我所知在這裡與大家分享!上年及往年的而且確好多不用2nd in 己有offer,但今年校監Mr royden做了代校長,他會否改變前人做法?我也不敢100%擔保。祝願有2nd in 的可順利入cckg。大家加油呀

回覆:FortuneBB 的帖子

如果佢地要second in先有 offer,應該快啲出信比啲reject左嘅家長,唔洗我地係度估估下

Hi Babyhung,
我也有同感,所以我覺得(只是覺得)依然會有小朋友在1St round 己順利跑出。

引用:如果佢地要second+in先有+offer,應該快啲

原帖由 Babyhung 於 13-02-20 發表
如果佢地要second in先有 offer,應該快啲出信比啲reject左嘅家長,唔洗我地係度估估下

...
係la

login_mc 發表於 13-2-20 22:41
回復 FortuneBB 的帖子

你點知上年好多人唔駛2nd in 而直接有offer?

上年呢到都有家長post 話1st round 就收咗, 吾洗2nd in !

回覆:聽日CCKG interview

我認為
1st in 收個d係有背景及關係
2nd in 個d係冇背景但有potential收

引用:Quote:LittleButter+發表於+13-1-17+22:16+

原帖由 金盆洗手 於 13-01-17 發表
Yes
一個讀緊K1,一個今年九月K1
收咗出年細妹轉埋去CCKG咪一齊返

係咪有人今日去左2nd in?

回復 login_mc 的帖子

琴日去咗啦!{:1_1:}