用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽日CCKG interview
樓主: 金盆洗手
go

聽日CCKG interview

回覆:fatalbug 的帖子

我冇帶K1 assessment report, 因得中文沒有英文版呢

很少見到面試完走出來的小朋友是笑的,見到只有一個有笑過,其旁的大人不斷大叫稱讚,我看了一陣,那人是老師,我相信她應也是等了很久才見到有笑面

今日真係幾多人喊

閒時瀏覽該校學生的作品,見用ballon做主題,學生可以畫到很美麗的圖畫,然後自己寫上"the ballon goes high up into the sky",我不知其他k3的水平為何,但以我自己所見,水平甚高

回覆:jeff76916 的帖子

我都覺得勞作水平好高,仲有好多小朋友都冇笑容,同見其他學校好唔同
我個囡算是少有的笑住拖著老師出入的,個似ee的都說她笑容好,那位男的是代校長的罷,我們上樓梯,及離開經過面試房都同囡囡聊天,仲話see you,係真就好了

你說似ee的那位應該是教中文科的ms Leung(是否短髮的?)  
她是老師不是ee啊!

回覆:FortuneBB 的帖子

我今日 in 110 pm,我女 12 尾出世,我唸我係last 一個 in la

謝謝,還有不好意思唔會了

阿女尋日in 左5 mins, 出來無笑容,佢話老師問佢what's your name. 但無問另一個喊的小朋友,the teacher has a doll, a book , telling a story.  

回覆:barrybbmami 的帖子

我囡囡好好笑容,佢都係in 5 mins,佢話有好多嘢玩、但主要係睇書,我估係阿囡自己講故事,但佢用晒廣東話講;糖是自己選,仲話答her English name, purple , thank you teacher

adaho43 發表於 13-1-26 10:59
其實唔知會唔會入到DGJS果13個女仔,佢地既媽咪都係舊生呢?填張申請表已經要咁問嘞!真係唔知有雞先定有蛋 ...
我都覺得呢D係SELF SELECTION BIAS

回覆:hobby 的帖子

男的是Mr Roydon, 係校監!徐左地下兩個係ee,樓上全部係老師喔!

Message Board Code

仔仔早产在十二月尾出世,足足早了一個月,可以做超大B報CCKG吗?

以年份計算,不可做超大b.
放心啦!cckg不會只收大仔,如有實力,even dec尾超細b佢地一樣都收喔!

請問細仔組考了什麼?大家交流交流

我囡除咗答名,有睇書、砌圖,老師有問是什麼,囡話有老鼠、雀仔,但佢唔識講英文,所以答animals仲有選糖答顏色

回覆:hobby 的帖子

我果個 in 左10分鐘,話有puzzles 同睇pictures (其實可能好以你地講係睇書),有動物、水果、花園喎 ! 其他一概吾肯講。

我仔話睇左兩本書,有三隻bunny...有講過"it is a swimming pool"呢句嘢!
總括黎講.........係唔知佢up乜!

my son told me there were cars..... and bulldozers and I couldn't anymore out of him.....  I doubt there will be much chances for my son.... we were 10 mins late -_-;;

回復 LWL1212 的帖子

in 十分鐘, 你囝囝應該好叻仔+答到好多問題, 我個囡4分鐘已經出返來