用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPK 收到INTERVIEW 信了! 加油!
樓主: shevachevy
go

SPK 收到INTERVIEW 信了! 加油!  

回復 晞晞爸b 的帖子

hehe, 咁搞笑?!不過我有朋友當年讀spk o既, 話果"幾個男仔" 其實幾孤獨...
女仔唔係好同佢地玩...

回復 golfmama 的帖子

我都係最心儀, 但同時最冇壓力, 一來自知百無不存厚望, 二來spk 都係水尾出result o既學校了, 如果真有offer 係錦上添花... 反而之前收o既offer 先至係雪中送炭

My girl's class with 7 boys, my girl loves to play with them!

回覆:SPK 收到INTERVIEW 信了! 加油!

對spk,真係無奢望!自己入去,都唔知肯唔肯!
都係嗰句,要睇同學校有無緣!如果佢見到幾個b都狂喊唔肯入,佢咁細個,可能貝係以為我地推佢地去死!所以,見人喊,可能自己又喊!

回覆:shevachevy 的帖子

贊成  況且係小朋友讀  唔係家長麻

引用:回復+晞晞爸b+的帖子 如果形式冇變應該係

原帖由 shevachevy 於 13-01-11 發表
回復 晞晞爸b 的帖子

如果形式冇變應該係小朋友自己in
贊成

封信寫明係小朋友入課室和老師玩遊戲架。 加油各位!

回覆:shevachevy 的帖子

同意!無壓力,盡能力。最多阿女唔肯入去咪當去school vist囉。

當協恩遇上聖保錄,應如何選擇!

噢, 仲未收到信, 唔知in幾點呢?  我想in上午, 但無奈我差不多所有interview都係in下午, maybe因為遲交表, 希望今次random次序會可以in早d啦.
不過話時話, 而家d小朋友好獨立, 我in培正, 好多小朋友都無喊肯自己入.
我覺得唔洗家長陪仲好, 唔洗等信期間不停諗佢in得好唔好有無機會, 我亦差不多忘記等緊培正result.

wendymytse 發表於 13-1-11 19:00
當協恩遇上聖保錄,應如何選擇!

未收到信已知協恩一係同聖保祿一日, 一係同GH 2nd  IN 一日.  一早已想定, 如協恩crash 其中一個, 一定放棄協恩.  因另外兩間係我們的第一及第二心儀.  

幸好, 可以三間去晒 .

K1面試去到咁後期,都遇到一日要走3場!

MBK 發表於 13-1-11 19:39
K1面試去到咁後期,都遇到一日要走3場!

邊三場?

如只係SPK/GH/HY, 唔會一日三場, 最多一日兩場, GH 2nd IN 只有26/1 一天, SPK interview 只有2/2 一天.  而HY 就有兩日(26/1 同 2/2).  所以, 只係考HY那日要走兩場.  

10:20

好早9:40am

想問早交表格的家長是否也是早一些interview? 下午interview的是遲交的一批?

我囡囡1月b, in 10:10 am. 講開又講,剩係小朋友in,可能係學校嘅策略。因為一齊in嘅學校每次公布成績都實俾人話唔知收生標準係乜!有d in 得好又唔收,有d in 得差又收!如果咁樣in, d 家長被reject都無聲出,因都唔知自己仔女in 成點。真係精到暈!

無論點,呢間都係我惟一申請係香港果邊嘅幼稚園。惟一我覺得值得我要搬屋讀嘅!即使機會微,都好希望讀到!

我開信箱同老公講呢封係取錄信,叫我哋直接去註冊,佢話我得好暈循

引用:封信寫明係小朋友入課室和老師玩遊戲架。+

原帖由 Virginia_Arare 於 13-01-11 發表
封信寫明係小朋友入課室和老師玩遊戲架。 加油各位!
我只係得封藍色既然張紙寫interview時間同帶咩,無講過面試形式,請問你封信係點?