用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區
樓主: Miffy4478
go

跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區

回覆:samjacky 的帖子

灣仔堂,好喎!
老師界朋友告知,越攪越好。
校長好有heart!
當天面試完後,一個老師帶住我參觀及介紹學校。
唯一一間單對單介紹。
課室又大。
可惜收我仔下午及沒有校車。
還有我偏向上午,所以放棄了。

回復 babyrex 的帖子

babyrex你的小朋友入讀聖瑪am嗎?
thx 你的意見,我都知CCC越做越好,所以更難選擇。
到現在老公同老爺基於聖瑪本來都巳出名同競爭力強,所以都選聖大,只有我還在1516

係呀!聖大am!

如果兩間都收上午,我會選聖大。
交通是我最大誘因。
1. 灣仔堂,無校車。每日姐姐帶住小朋友搭mtr,
要行一段路程,多馬路,還要穿越狹窄的街市。
2. 聖大,我樓下有校車。

回復 babyrex 的帖子

我自己就同你相反,返灣仔堂就行十分鐘吾駛,返聖大就要早半粒鐘去等1號巴士入,本來有校車坐,但我個仔偏慢熱,我想工人帶佢上學期,下學期先撘校車。btw, ur son named Rex?

大家好, 知唔知下一次比大訂係幾多號呀? 學校是否會寄信通知?

5月尾會收到信,通知6月頭回校交書簿費雜費等,8月中到校拿校服。

my girl wll attend pm class. is there any fb group for new parent-student? nice to meet you all

回覆:跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區

大家想開group還是在這裡傾?我都有興趣認識各位

我想問您地知唔知無voucher後會唔會有多d net同普通話老師?

回覆:manbe 的帖子

校長係簡介會話會加net 同pth 老師

回覆:isa_ty 的帖子

不如開group啦, fb可以成日update同share pic

好呀! 開group都好,反正第日開學後,大家都會keep in touch ^^, btw, update大家! 我頭先打番聖大問,y 未收到信叫番校交書簿費,佢話因為佢地未攪掂,會遲一星期先發信,佢話如果6月中都收吾到信,先再打去學校問!

引用:好呀!+開group都好,反正第日開學後,大家

原帖由 samjacky 於 13-05-31 發表
好呀! 開group都好,反正第日開學後,大家都會keep in touch ^^, btw, update大家! 我頭先打番聖大問,y 未 ...
原來係咁。希望雜費不會太貴啦。

回覆:跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區

咁就開group啦,可以秘密d傾。不過我唔太識set

let me try and open a group on fb. would you all send me your email address of fb account so that i can add you in?

please search "SMCK 2013-14 Mama Club" on fb. See you all there!

回復 manbe 的帖子

Hi Manbe,

Tried to search it in fb, but I couldn't find the group.

i set it as closed group. pm me your email address then =)