用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區
樓主: Miffy4478
go

跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區 [複製鏈接]

回覆:小吉媽子 的帖子

Haha估唔到撞到校友,不過我中學去了張祝珊。講係緊來去飲都撞番個畢業後無見過的小學同學,真的好開心

回覆:跑馬地聖瑪加利大2013~14 K1揮手區

係喎小吉媽,你女仔在聖大番學開心嗎,仲有我見家教會好好咁

So far OK㗎,不過我女兒係比較頑皮,老師有時都會話佢無開學時咁乖。功課唔深,但上年有學券,慳番嘅錢可以係外面學嘢。家教會都好好㗎。

大家好呀

回覆:zuzu888 的帖子

Hello zuzu888, ur kid is am or pm?

唔知有無人係fb開呢個group,因為我阿仔pn的家長有,可以係個好好的平臺交流下。如果大家有興趣又confirm小朋友會黎緊入讀k1,可以pm我留email

回覆:Miffy4478 的帖子

Am ar

其實我都是十五十六,小兒有smm下午同救恩上午,我地是天主教,但救恩都叫有半龍.点好?救賜教.

回覆:laiJackie 的帖子

我都有救恩下午offee, 但因太遠屋企,加上救恩小學唔係特別心儀,所以選了聖大,較近,口碑同派位往蹟好

請問5月幾多號交錢呀?

我也15 16,家住南區,兒子正在屋企附近讀n班,一路都無兴趣返学,甚至試過扭計唔肯返,但最近又有轉變竟然說返學開心,所以15 16,但聽聞這間學校各方面都好,派位又唔差,但对我家住南區又有幫助嗎??

5月11日要買校服和訂校車,你要想清楚了!^^

引用:我也15+16,家住南區,兒子正在屋企附近讀n

原帖由 banana2888 於 13-04-13 發表
我也15 16,家住南區,兒子正在屋企附近讀n班,一路都無兴趣返学,甚至試過扭計唔肯返,但最近又有轉變竟然 ...
我都住南區,但統一派位是跟地址,讀邊個幼稚園唔関事的。

大家好, 明天做校服了,原本我是下午班,今天有職員打比我可以調到上午,好surprise

回復 isa_ty 的帖子

你有冇寫信申請換上午班?

今日先見到,我都住南區,今日去到學校其實都有猶豫要唔要同學校講能否有機會轉上午班,但最終都放棄了,安心下午班吧。

引用:回復+isa_ty+的帖子 今日先見到,我都住南

原帖由 kkff 於 13-05-11 發表

今日先見到,我都住南區,今日去到學校其實都有猶豫要唔要同學校講能否有機會轉上午班 ...
你好,,我有寫信呀,亦係唯一一間有寫要求轉上午班。其實諗住博下,唔得就算。其實上兩星期我地已經比另一間學校大訂諗住讀,點知而家聖大又有am, 真係好意外。今日睇校車資料,南區都有好多個站!

我係一心一意想囝囝讀聖大,唯一選擇,希望囝囝會在聖大也度過愉快的3年吧。

做校服那天,阿仔係學校玩了一陣先走,好開心見佢好鍾意學校環境

我個仔都係AM,但我都1516,本身讀wanchai ccc,灣仔堂,吾出名,不過老師好好,都係快樂幼稚園,有學卷,我一直聽人講聖大派得好又係快樂幼稚園,所以無學卷都博一博,點知入左,現在反而擔心,我怕佢地轉左無學卷之後,為了please家長收左錢,會增加小朋友的功課或轉做pushy d的幼稚園,加上如返聖大要早成30-45min起身撘車,而返CCC就只行十分鐘就到校,另外後來才知,聖大派位女仔好好,男仔反而係華仁同聖若瑟(本人麻麻男校)所以現在好頭痛! 有無mami俾下意見!
‹ 上一主題|下一主題