用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 終於殺到埋身啦.....求救呀 ~
go

終於殺到埋身啦.....求救呀 ~

跟據過往記錄, 阿仔點都係band 2啦, 可能頭至中啦, if 第3次呈分試突飛猛進,都有可能進到band 1尾既, 自行點揀好呢? 我地九龍3 校網

1)陳瑞琪喇沙 - 跌band 1 中學, 有人話校風麻麻, and 佢跌緊band, 又有家長話有學生吸毒, 唔知真家假, 但男校, 博到入既機會又會大d, 但男仔又會否naughty d 呢? ...唔知點唸...

2) 唐乃勤...呢間升緊band, 但無f4, 而家誇區又唔知點博?

3) 胡兆幟 - 呢間幾有chance,但呢round 揀會否保守左d呢 ?

仲有咩學校可以choose 呢?  誇區, 唸官塘區深水步區有無so 呢?

直資我之前見香島其實都唔錯, 呢間係直資中學, 仲話可以揀左佢都超大抽獎, 唔知係未真既呢?

有勞大家指教討論下

還有, 今年是否真的沒有扣門位呢? 如果是真的, 咁呢兩rd 選校是否要更審慎? 胡兆幟都要在自行放一席位呢?

引用:跟據過往記錄,+阿仔點都係band+2啦,+可能頭

原帖由 多利是 於 13-01-01 發表
跟據過往記錄, 阿仔點都係band 2啦, 可能頭至中啦, if 第3次呈分試突飛猛進,都有可能進到band 1尾既, 自行 ...
自行或試 陳瑞祺 和 循道

elbar 發表於 13-1-1 22:26
自行或試 陳瑞祺 和 循道
循道中學? AT 油麻地 ?

引用:Quote:elbar+發表於+13-1-1+22:26+自行或試

原帖由 多利是 於 13-01-01 發表
循道中學? AT 油麻地 ?
正是

elbar 發表於 13-1-1 23:32
正是

嗯...呢間唔係好熟....band 2 頭 ? 有chance ?

係呀係呀, 殺到埋黎喇, 加油呀 !

回復 多利是 的帖子

官塘區直資可考慮福建英文中學, band 1 希望幫到你

回復 多利是 的帖子

自行分配選校時所選的學校只看到頭兩次的呈分成績(即全港學生排名次第), 所以學生第三次呈分是幫不到BANDING的!
請留意!

其實我想選官塘區, 心儀呂郭, 蒙民偉, 順天, 觀官; 仔BAND1尾, 2頭, 唔知會否太博?

循道學校OK LIKE, 但佢自己有小學, 唔知有無CHANCE,

誇區唸, 仲有香島, 唐乃勤我都幾LIKE

老師提議陳瑞琪喇沙都係GOOD CHOICE, 但阿仔C唔肯揀讀男校

如何決擇好呢??

協和又會否太博呢 ?