用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宣小Vs王錦輝
樓主: zzzlam
go

宣小Vs王錦輝 [複製鏈接]

有人話谷,有人覺得容易,真係好睇自己小朋友學習能力吸收強唔強,及用多少時間去跟進小朋友!

MrBeast  +1  發表於 12-12-29 12:54

回覆:宣小Vs王錦輝

APS

May I ask how much u pay for month? Include school fee and total cost?

Really need to think about your goal n suitability of your kid.  In my case, I didn't even apply APS n SFC (strange, right?) for my daughter.  She doesn't like doing homework n I don't her to lose her love of learning.  So I made my choice.

Me 2. I didn't even apply APS and SFA. So, think about what mode of study that suits your kid best.

王錦輝2012的文憑試成績係點?孩子最終的出路會否是選校的考慮之ㄧ?

回覆:ChiChiPaPa 的帖子

可以去中學嗰邊睇睇

唔係咁攪笑呀....讀宣小讀到要睇心理醫生

我兩個小朋友都讀得好開心喎.......
教育王國以外之相冊連結已被刪除

我反而覺得宣小, 小一, 小二, 課程比較淺, 可能學校想小朋友打好根基, 小三就真的明顯深了, 不過如果根基穩固, 都不是問題

WKF & APS, 一定 APS 啦, 不過如果非常活躍的小朋友另計

APS vs SFA  請問大家會點揀? 地点及学費都OK嘅

噢!SFA vs APS 我鍾意SFA

KLCHO  why ??  發表於 13-1-4 16:33
KLCHO  why  發表於 13-1-4 16:32

我是用家, 當然是揀 APS, 唔揀 SFA

引用:我朋友幫宣X一個學生補習,+她說學生的程度

原帖由 bbb330 於 12-12-28 發表
我朋友幫宣X一個學生補習, 她說學生的程度不錯, 但都讀到有情緒問題; 另外一朋友的女女都是在宣X就讀, 讀到 ...
我都會選APS,睇下使吾使揾心理醫生先

KLCHO 發表於 13-1-4 15:11
APS vs SFA  請問大家會點揀? 地点及学費都OK嘅
兩間都係傳統型好學校,APS九龍城區,SFA深水埗區,升中學前者區份較好(如果本身個校網都好好除外)。
‹ 上一主題|下一主題