用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田聖羅撒書院
go

沙田聖羅撒書院 [複製鏈接]

沙田聖羅撒書院有直屬小學,噤自行是否唔好選??
   2    0    0    0

回復 siulan888 的帖子

如果你成績好好, 想入聖羅撒一定要靠自行, 反要抽籤無咩機會! 因為佢上年甲乙兩部份,加埋都係得10個位比人抽

2隻臭豬 發表於 12-12-27 11:23
回復 siulan888 的帖子

如果你成績好好, 想入聖羅撒一定要靠自行, 反要抽籤無咩機會! 因為佢上年甲乙兩部 ...
乙部會留85%俾小學部,其他15%抽獎~自行階段唔會特別優待自己小學部!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回復 cameo 的帖子

sorry !! 其實我想講係外來生考聖羅撒, 如果你唔係靠自行第一輪入, 根本抽籤入唔到, 上年我打過去問, 佢都答唔到我有幾多個位可以抽, 有幾多個位可以叩門, 我係睇佢寫出黎話有10個位抽!!!

2隻臭豬 發表於 12-12-27 20:36
回復 cameo 的帖子

sorry !! 其實我想講係外來生考聖羅撒, 如果你唔係靠自行第一輪入, 根本抽籤入唔到, 上 ...
"佢"都答唔到咁神奇?? 因我當年都唔係沙田網,正常佢有幾多位喺"本區"抽獎喺沙田區本書仔都睇到!!
如果band1生真係鍾情st rose,其實乙一放佢第一志願又唔可以話無機會o既,始終沙田區有其他更受歡迎band1校可擺乙一,個大抽獎有時都好似搏大家鬥大膽咁啫,,,,,
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

但我聽聞有band 2成績的學生,不是聖羅撒小學生,但都在第二輪抽籤入到。我們聽的人都覺得很奇怪,聖羅撒不是band 1中學嗎?為何band 2外來生都可以抽band 1中學?

janfion 發表於 13-4-17 12:03
但我聽聞有band 2成績的學生,不是聖羅撒小學生,但都在第二輪抽籤入到。我們聽的人都覺得很奇怪,聖羅撒不 ...

因為沙田Band 1位多吧!!
‹ 上一主題|下一主題