用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問啟思小學附屬幼稚園好嗎?
go

請問啟思小學附屬幼稚園好嗎? [複製鏈接]

細囡 (Dec, 2010),想多些建議,謝謝
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]
   0    0    0    0

引用:細囡+(Dec,+2010),想多些建議,謝謝+

原帖由 wilsonchanwh 於 12-12-23 發表
細囡 (Dec, 2010),想多些建議,謝謝
呢間學校離晒譜,11月頭int, 音訊全無,到尋日先send封reject信!

回覆:beyondcontrol 的帖子

me too

我都係11月頭 interview, receive offering letter within 5 days.

可能學校安排先出 offer letter 先。

interview時老師講明幾日之內會收到通知。結果一星期都未有reply。
我打去學校問,staff佢話分批處理,我問是否有offer才收到信,對方話係。
亦即係其他無offer佢地會等所有interview完晒,交晒留位費,都無俾我地,就出reject信。無分waiting定reject,唔洗家長心掛掛。
我仔都係前幾日收到reject信~

me too :;pppp:

佢升左level, 小學已是IB.

引用:interview時老師講明幾日之內會收到通知。

原帖由 km_chung 於 12-12-24 發表
interview時老師講明幾日之內會收到通知。結果一星期都未有reply。
我打去學校問,staff佢話分批處理,我問 ...
無D誠意好差

其實CPSK面試方法一向都唔同其他幼稚園。 佢地係早申請早面試。。如果合心水既學生,可以話係先到先得。。我唔覺遲發reject letter有咩唔妥。
其實有收到offer letter既家長通常好快就要交留位。。如果唔交個位應該好快有人補上。
除非家長一心一意入CPSK..否則,據了解,CPSK通常都唔係家長們既首選。。可能以前好多人面試完好快收offer letter。。而家難入咗。。家長們唔習慣要等。。仲要係reject letter...所以唔多高興吧。。
CPSK一向都係有offer就好早知結果。。一個星期都收唔到我覺得可以當冇行嘞。。唔需要動氣。。
‹ 上一主題|下一主題