用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 㸃解啲學校對家長咁無愛心?
go

㸃解啲學校對家長咁無愛心? [複製鏈接]

今日嘅家長,為咗子女嘅升學前途,真係心力交瘁。填 form 申請面試,學校要我地㸃做、㸃做,交咩、交咩、填埋問卷... 全部配合。面試當日,成家人整裝待發,希望以最佳姿態出現。

學校收生標準各有不同,賽果如何,只有接受。但可否 reject 的話,都寄封比家長?日望、亱望,收唔到信,到底係寄失咗、reject 咗、又或是 waiting?打電話去問,唔答,只係一句:信已經寄出。

家長都係人,可否顧及下我地感受?
   0    0    0    0

回覆:Shirley89 的帖子

回覆:㸃解啲學校對家長咁無愛心?

我都試過未收到信,打電話問但冇人覆。又試過面試完只係等通知,但冇講明几時出信通知收定唔收,跟本5知等幾耐,呢d學校就算收都5會讀!

回覆:Shirley89 的帖子

其實佢地一d都唔體諒我地班家長,日望夜望都係望佢封信,得唔得都比人有個知字啦,比咁多回郵信封都唔知做乜

咪係囉, 有d學校有offer先有信收, reject果d唔寄信添架.
我哋只想得個知字之麻.................

回覆:㸃解啲學校對家長咁無愛心?

Agree, many kindergartens really did not take care of all the parents, always just give very short notice about interview date , intro session etc since most patent are still working parents , how can we take leave if the notice time too short like 1 week, totally disappointed about those schools

‹ 上一主題|下一主題