用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?
樓主: rosewong
go

學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?

rosewong 發表於 13-4-19 07:02
回復 fefemom 的帖子

no ah, any information about this ballet school?

www.carolbatemanschool.com

我女學校上ECA Ballet 是這學校的導師,見有些分校在家附近,不知道教得如何。
有其他家長分享嗎?

回覆:fefemom 的帖子

i made decision today n choose JMW for my daughter

u have made a good choice

回覆:edith208 的帖子

think so n hope so

edith208 發表於 13-3-20 22:23
唔趕嘅話, 上暑期班再接九月regular class, 邊間都可以試下

近日收到了暑期芭蕾舞課程的單張, 價錢的確幾吸引, 但因我剛剛為女女報讀了JMW, 所以......
如果同一時間於兩所學校學跳芭蕾舞, 會否有點怪? 有無媽咪試過??

回覆:Reading 的帖子

系沙田大會堂有王仁曼同文協合作的芭蕾舞班,收費比王仁曼本身平D,都好嚴格的,每週年表演都有份出場,要表演就要加堂練習,就要收費

rosewong 發表於 13-5-2 21:49
近日收到了暑期芭蕾舞課程的單張, 價錢的確幾吸引, 但因我剛剛為女女報讀了JMW, 所以......
如果同一時間 ...
我兒現正同時在兩間芭蕾舞學校習舞,不過兩間學制不同,沒有衝突,所以沒有問題。但如果兩間都是教RAD而又會報考試的話,就會有衝突,個人不建議。不過,如果你小朋友好細,去玩下試下,應該問題不大。

回覆:bbdou 的帖子

我女現在jmw學跳芭蕾,見vivien kwok暑期課程幾抵,又近屋企,所以想暑假期間幫女女“跳兩間”,我不知課程內容有無衝突,女女三歲,都是初階,但又擔心兩間老師的教法不同,會令她混亂

引用:我女現在jmw學跳芭蕾,見vivien+kwok暑期課

原帖由 rosewong 於 13-05-03 發表
我女現在jmw學跳芭蕾,見vivien kwok暑期課程幾抵,又近屋企,所以想暑假期間幫女女“跳兩間”,我不知課程 ...
冇表演嗎?到時要加堂彩排咁未必上到vivi k 喎。

回覆:Chowying 的帖子

諗住淨係上暑期咋,亞女啱啱先學,應該唔會貢快有表演啦

回覆:學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?

我覺得SDM唔專業,非常商業化,同意之前有媽媽講,佢地教jazz好d.

LittleEggBB  教Jazz 都唔係咁好!  發表於 13-6-14 00:37
kakadaddy    發表於 13-6-13 18:10

我兩個女都是在郭慧雲(大女7yrs) (細女4yrs)
兩個都是2.5yrs 暑期班轉上常規班的
大女入讀時的澳籍老師 2年前已經無做, 現在是中籍老師
我個女兩個都好鍾意, 因為鐘意所以冇轉過
而他們一年有一次大型表演, 一次家長觀課
職員唔一致是正常的, 因為幼兒班有免費試堂,
常常人數滿額.
前排的確是在準備考試, 我兩個女都是本星期考試。
而其它舞校,我當年只比較了王仁曼.
大家除了地點、師資、金錢之外,也要問舞班以外有咩開支
及補假的安排(尤其重要,讀左書活動多多常常要請假)

引用:Quote:edith208+發表於+13-3-20+22:23+唔趕

原帖由 rosewong 於 13-05-02 發表
如果同一時間 ...
我想問下JMW學費貴唔貴?

回復 pooh仔 的帖子

How many silly mistakes you can find?

引用:Quote:jodiecheung+發表於+12-12-8+21:00+

原帖由 Jane1983 於 12-12-08 發表
如果地點ok,王仁曼應該最好。
Agreed

引用:+本帖最後由+kakadaddy+於+13-6-13+18:09+

原帖由 kakadaddy 於 13-06-13 發表

回復 pooh仔 的帖子
嘩, 連日子/星期都搞錯兼串錯。

pooh仔 發表於 13-6-13 18:15
嘩, 連日子/星期都搞錯兼串錯。

all stupid mistakes

Amy12 發表於 13-5-2 22:09
系沙田大會堂有王仁曼同文協合作的芭蕾舞班,收費比王仁曼本身平D,都好嚴格的,每週年表演都有份出場,要 ...

請問幾多歲可以參加? 是否到沙田大會堂報名的?

回覆:Reading 的帖子

我唔同意!我女在王仁曼學了六年,每年暑假只要有考試便可參與大型表演。至於小型表演一般由負責老師揀佢嘅愛將,咁跳得好考試高分多數有份。

回覆:學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?