用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 CKY 2nd in result
樓主: lenne5095
go

CKY 2nd in result   [複製鏈接]

EFJ3 發表於 13-1-10 16:02
回復 四隻貓 的帖子

Called again to School, they said they just mailed the letters today.

由此看出CKY在行政方面有大的改善空間; 郵寄結果信件已至2ND IN 時學生召集的方式等等

若真的延遲至今天才寄出信件, 我想需要給家長們一個解釋吧 !!

請顧及家長們的感受吧 !!

bbb330  同意  發表於 13-1-10 17:48

每 个 孩 子 都 是 不 同 的 , 我 其 实 并 不 是 想說 孩 子 的 能 力 有 多 强 而 是 想 强 调 老 师 愿 意 给 予学 生 足 够  的 空 間 , 让 他 们 变 得 更 强 大 , 这 是 我 所 欣 賞  的 地 方 。
我 本 身 是 不 会 英 文 的 , 连 写 一 封 英 文 信 都 成 问 题 , 我 根 本 没 能 力 指 导 我 的 孩 子 , 他 的 知 识 来 源 于 閱 讀 ﹐ 在 一 個 擁 有 良 好 的 閱 讀 氛 圍 的 環 境 裡 ﹐  他 各 方 面 的 能 力 突 飛 猛 進 ﹐ 學 校 及 老 師 絕 對 是 功 不 可 沒 的 。
另 外 關 于 英 作 字 數 問 題 ﹐能 寫 一 萬 字 的小 朋 友  不 多 ﹐我 承 認 我 孩 子 算 是 例 外 ﹐  但  孩 子 說 他 的 朋 友 都 可 以 輕 輕 松 松 寫 十 版 八 版 的。

我們只可做的.................等.........無奈

2nd in 當天主持的女外籍老師提到幾時有結果同埋要唔要3rd in 要睇校長決定。字裏行間表示校長都幾五十花六時變。唔知有冇家長可澄清。

回覆:CKY 2nd in result

本來以為今日有个了断,点知......

回覆:train 的帖子

我都覺得school admin好亂!

我昨天打去又話sent out all the letters yesterday,今日無人收到信!今日打去又話今日先寄出d信!其實真係玩死等待的家長!
之前出第一批second in lists又話所有second in出曬,又話可能有3rd in,但無端端又多一批2nd in lists!
我十分like cky,but the admin有很大改善空間!

chuchu99 發表於 13-1-10 19:30
我都覺得school admin好亂!

我昨天打去又話sent out all the letters yesterday,今日無人收到信!今日打 ...

How true! I expect the school should be able to complete what they have committed on time.

There are so many things for a school principal to handle.  Be patient, we have been waiting for so long.

記得之前Cky and TSL 個網都比人heck 過,可能呢個原因所以用寄信比result

monkey05  有道理.  發表於 13-1-10 21:28

CKY呢幾年出結果都係咁,真係等到人都巔。預告:出後補結果又係好遲。唉!

引用:CKY呢幾年出結果都係咁,真係等到人都巔。

11點後郵差叔叔開始派信了...........

引用:CKY呢幾年出結果都係咁,真係等到人都巔。

原帖由 kyliema2006 於 13-01-10 發表
CKY呢幾年出結果都係咁,真係等到人都巔。預告:出後補結果又係好遲。唉!

...
雖然我都好心急,不過大家耐心等候啦!我覺得至少學校喺安排上對家長好尊重,而2nd int時外藉老師亦表示timing上有uncertainty. 即使校長令安排有變都係因為佢重視收生啫。而網上寫1月9號寄可能係希望比個update啲望穿秋水嘅家長...
總之都係嗰句,希望大家都修成正果!

收到信了,on waiting list,心情異常平靜,終於有個了斷,可以好好休息了!

回覆:MCLIAN 的帖子

I got good news today. Hope you are the same!

四隻貓  恭喜, 大家可以做同學了.  發表於 13-1-11 16:39
BearMoon  congrats  發表於 13-1-11 15:47
Jane1983  Congrats  發表於 13-1-11 15:10
Barbe  Congratulations!  發表於 13-1-11 14:03
喵媽  恭喜呀!!  發表於 13-1-11 12:05

引用:I+got+good+news+today.+Hope+you+are+the+

2ND IN 吾知見佐幾多呢?
又正選OFFER會有多少及WAITING多少呢?

引用:2ND+IN+吾知見佐幾多呢?又正選OFFER會有多

回覆:koala_choco 的帖子

Many thanks to u all! 祝願大家都有好消息!

Offer letter is thick?
‹ 上一主題|下一主題